02 / 05 / 2024

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Büyük beğeni toplayan Kona Elektrik modeli konusunda Hyundai’den bir atak geldi. Hyundai, Çekya merkezli Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Nosovice fabrikasında yeni Kona Elektrik'in üretimine başladığını duyurdu.



Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai, Çekya merkezli fabrikasında yeni Kona Elektrik'in üretimine başladığını açıkladı. İlk sene toplam 21 bin adet Kona Elektrik üretmeyi planlayan Hyundai, Avrupa'da sıfır emisyonlu araçlar satma amacına doğru hızlı bir şekilde ilerliyor. Hyundai Kona Elektrik, gelişmiş güvenlik ve rahatlık özellikleri ile beraber kendi sınıfında lider bir ürün yelpazesi sağlıyor. Hyundai, bunun yanı sıra, 2030 yılına kadar 11 adet yeni Hyundai EV modelini pazara sunmayı planlıyor. Kona Elektrik, Türkiye dahil 40'tan fazla ülkeye ihraç edilecek ve Türk tüketicisi ile 2023 yılının son 3 ayında buluşacak.

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

Hyundai tarafından yapılan konu ile ilgili açıklamaya göre, HMMC, ilk sene toplam 21 bin adet Kona Elektrik üretmenin planlarını yapıyor. Bu gelişme ile beraber Hyundai, 2035 yılına kadar Avrupa'da sadece sıfır emisyonlu araçlar satma hedefi kapsamında çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 2’nci jenerasyon Hyundai Kona, gelişmiş güvenlik ve rahatlık özellikleri ile beraber kendi sınıfında lider bir ürün yelpazesi sağlamaya EV versiyon ile devam ediyor. Öte yandan, Hyundai, bu yeni model haricinde 2030 yılına kadar 11 adet yeni Hyundai EV modelini de pazara sunacağını öngörüyor.

Hyundai, Kona Elektrik modelinin üretimine Çekya’da başladı

TESLİMAT SÜRESİ BÜYÜK ÖLÇÜDE KISALACAK

Hyundai, Avrupa genelindeki müşterilerine olan bağlılığını Avrupa'da üretimime devam ederek göstermeye devam ediyor. Hyundai'nin Güney Kore'deki Ulsan tesisinde üretilen ilk jenerasyon Kona Elektrik, yeni model ile birlikte bundan sonra stratejik olarak Avrupa'daki bir fabrikaya alınmış oldu. Söz konusu stratejik karar, Avrupa'daki müşteriler için teslimat sürelerini büyük ölçüde kısaltmış oluyor.

HMMC, Kona Elektrik modelini aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 40'tan fazla ülkeye ihraç edecek. Tesisin toplam üretiminin yüzde 15 kadarını meydana getirecek Kona Elektrik'in üretim adeti, senelere göre artış gösterecek. Hyundai Kona Elektrik'in Türk tüketicisi ile buluşması ise 2023’ün son 3 ayında gerçekleşecek.

Hatchback fiyatına SUV otomobil fırsatı! Hyundai, Bayon fiyatlarını adeta dibe çekti!

Hyundai i20 yenilenerek Türkiye'de satışa sunuldu! İşte Hyundai i20 Eylül 2023 fiyat listesi

Hyundai Eylül 2023 fiyat listesi: Hyundai i10, i20, Kona, Bayon, Elantra, Tucson, Santa Fe fiyatları peş peşe açıklandı


Geri Dön