29 / 04 / 2024

Edirne'de kaçak hafriyatlar mercek altına alındı!

Edirne'de kaçak hafriyatlar mercek altına alındı!

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce, rasgele sağa sola dökülen hafriyat artıkları, hem ekonomik olarak hem de estetik olarak şehre zarar vermesi nedeniyle, kaçak hafriyatlar mercek altına alındı...



Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce, rasgele sağa sola dökülen hafriyat artıkları, hem ekonomik olarak hem de estetik olarak şehre zarar vermesi nedeniyle, kaçak hafriyatlar mercek altına alındı. 


Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce yapılan rutin kontroller de yol kenarlarına, boş arazilere rast gele kaçak döküm yapıldığı görülmüştür. Rast gele sağa, sola dökülen hafriyat atıkları hem ekonomik olarak hem de estetik olarak şehrimize zarar vermektedir." denildi.Açıklamada, nüfus artışı, yaşam standardının yükselmesi, şehirleşme, tüketim maddelerinin çeşitlenmesi gibi nedenlerle atık maddeler giderek arttığı ve hızla yoğunluk kazanan inşaat sektörünün de ciddi bir atık yoğunluğunun oluşumunu da beraberinde getirdiği belirtildi.Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada son olarak şunlar kaydedildi: "İnşaat sektörünün hızla gelişmesi, çevre ve görüntü kirliliği problemlerini de beraberinde getirmiştir. İnşaat atıkları; konut, bina, köprü, yol ve benzeri alt ve üst yapıların yapımı esnasında ortaya çıkan atıklardır. 



Yurthaber 


Geri Dön