30 / 04 / 2024

Edirne'ye ikinci OSB kurulacak!

Edirne'ye ikinci OSB kurulacak!

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ziraat , hububat hayvancılık ve turizm alanında ciddi yatırımlar yapan Edirne'ye ikinci OSB kurmak için çalışmalara başladık



Keşan ilçesinde tarım ve turizm faliyeti ön planda. Ziraat, hububat ve hayvancılık alanında ciddi adımlar atan bir bölgeyiz. Turizm konusunda da Saros Körfezi son yıllarda ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Yaz aylarında her gün 200 bin kişilik nüfusa hizmet veriyoruz. 70 kilometre sahili ile, dünyada kendini temizleme özelliğine sahip ikinci bir denize sahibiz. 


Ticarette Keşan, medeniyetler kavşağı dediğimiz; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kavala arasında dörtyol ağzındaki bir nokta yer alıyor. Keşan; Enez ve İpsala ile birlikte ciddi potansiyeli olan ve adını Keşan, Enez, İpsala bölgesinden alan yedi belediyeden oluşan bir bölgedir. Biz bu bölgenin ismini Hamzadere olarak adlandırıyoruz. Hamzadere bölgemiz de önümüzdeki beş yıl içinde potansiyelini üçe katlayacaktır. 


Yılda iki ürün alma hazırlığı yapıyoruz 


Hamzadere bölgesinde tarım alanında önemli gelişmeler olacak. Odalar ve borsalar ile beraber yılda iki ürün almanın hazırlığım yapıyoruz. Bölgemiz, insanların aradığım bulduğu bir çekim merkezi oldu. Sağlıkta, eğitimde, ticarette insanların aradığım bulduğu bir bölgeyiz. 

Açık AVM oluşturma çabalarımızı, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte sürdürüyoruz. Yunanistan'ın da sınır ticareti yaptığı, alışveriş yaptığı bir alışveriş merkezi oluşturma çalışmaları içindeyiz. 

Tekirdağ'da 12 organize sanayi bölgesi (OSB) varken, Edirne'de tek OSB var. 

Valimiz ile görüşerek, Edirne'ye ikinci bir OSB açma çalışmalarına başladık. 2020 yılında OSB'yi kurup, faaliyete de geçireceğimizi düşünüyorum. Bölgemiz teşvik bölgesi olmadığı için yatırım konusunda sıkıntı çekiyor. Bölgemize davet edeceğimiz yatırımcılara tarım ve turizm sektörlerini öneriyoruz. Keşan, Trakya'nın en büyük ormanlık alanına sahip bölgesidir.

Turizm alanında ormanlarımızı değerlendirebiliriz. Yatırımcı bölgemize geldiği zaman her türlü kolaylık sağlanacaktır. Bölgemizde firmalar ihracat yapmaya başladılar. Bölgemizden dünyanın her yerine tekstilürünleri, un ve unlu mamüller gitmektedir. Tarım makinalan sektöründe ihracatımız vardır. 


Bölgemizin en önemli sermayesi, girişimcilerdir. Bölgemizin ne petrolü, ne altını ne de doğalgazı var. Bizim en önemli özelliğimiz girişimciliğimiz. 

Gaziantep'in halısını Keşanlı girişimci Makedonya'ya satabiliyor. Denizli'nin havlusunu Kosova'ya satıyor. Konya'nın ayakkabısını Singapur'a satıyor. Keşanlı girişimci bu anlamda olağanüstü seviyede. Keşan için şöyle bir sloganımız var: "Keşan markalarla büyüyor, büyüdükçe markalaşıyor." Bu markalarımız daha önce de söylediğimiz gibi; Saros Körfezi, Keşan satır et, İpsala pirinci bizim markalarımızdır. Enez bölgemiz Türkiye'de oksijen oranının en yüksek olduğu bölgedir. 


Geri Dön