06 / 05 / 2024

Edirne'ye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapılıyor!

Edirne'ye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapılıyor!

Edirne'de Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapımı için sözleşme imzalandı. Firma yetkilileri Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin yapımını 10 ay içinde bitirmeyi amaçladıklarını belirtti.



Edirne'de Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapımı için  sözleşme imzalandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir kahvehanede düzenlenen imza töreninde,  bugün Edirne'nin yıllardır devam eden en büyük problemlerinden  biri olan çöp sorununu çözüme kavuşturmak için bir araya geldiklerini belirtti.

 

Seçimlerden önce Edirne'nin çöplük sorununun çözümü için söz verdiğini hatırlatan Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Belediye Başkanı seçimlerinde siz yetkiyi bana ve arkadaşlarıma verdiniz. Ben seçimlerde size bir söz vermiştim. 1.5 yıl içinde çöp sorununu çözeceğim demiştim. Buna inananlar oldu, inanmayanlar oldu. Çünkü geçmişte vatandaşlara verilip de tutulmayan çok fazla söz vardı. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en çok çözüm için çalıştığımız konu da bu çöp sorunuydu. Geceli gündüzlü çalıştık ve proje ihalesini yaptık. Kanun gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onaylattık. Şimdi de ihaleyi alan firmayla sözleşmeyi imzalayacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun''

 

Gürkan, Edirne'de belkide ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini, belediyenin bir projesini ilgili vatandaşların huzurunda imzalayarak hayata geçireceklerini söyledi. Firma yetkilileri ise Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin yapımını 10 ay içinde bitirmeyi amaçladıklarını belirtti.


Radikal


Geri Dön