02 / 05 / 2024

Edremit İda Park 'ta yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları başladı!

Edremit İda Park 'ta yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları başladı!

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Çalışmalarımızda özellikle iş güvenliğine çok önem veriyoruz. Çalışmalarımızda tehlikeli olan yerlerde iki kat önlemimizi alarak olası bir kazaya sebep vermiyoruz" dedi




Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İda park (kanlı dere) dediğimiz bölgeden başlayarak yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları başladı. 

İlçemizde yaşanan yoğun yağışlarda yaşadığımız su baskınlarını önlemek adına bazı bölgelerde Edremit belediyesi tarafından drenaj hattı çalışmaları başladı.


Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Çalışmalarımızda özellikle iş güvenliğine çok önem veriyoruz. Çalışmalarımızda tehlikeli olan yerlerde iki kat önlemimizi alarak olası bir kazaya sebep vermiyoruz. İlçemizi yoğun yağışlardaki yaşadığı sel baskınlarından kurtaracağız çok az bir süre içerisinde. Yaptığımız alt yapı sayesinde ilçemiz uzun yıllar boyunca alt yapıda herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır. Çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" dedi. 

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Yüksel Tekin, "Drenaj çalışmalarımız kanlı dere dediğimiz ida parkın yan tarafından başlayarak, Endüstri meslek lisesi arkasından yediemin deposu yolu üzerinden güven evler mevkiine kadar ilk olarak buradan başladık. Çalışmalarımız bittiğinde ise bu hat en son mezarlığın alt kısmında son bulacaktır. Ayrıca Sinek boğazı mevkiinden gelip Toki'nin alt kısmında ki bölgede yaşanan su baskınına fi 1000 cm'lik boruları bağlıyacağız. Yapılacak çalışmalar neticesinde bölgemizin Gazicelal mahallesinde bulunan 75. yıl İlköğretim okulu, Güvenevler, Adliye, Alsancak Cami, Sanayi Siteleri ve Yeşil Cami bölgesinde yaşanan su baskınlarını da 45 gün içinde yapacağımız drenaj hattı sayesinde önleyeceğiz" dedi. 


Önce Vatan


Geri Dön