19 / 05 / 2024

Edremit'te 1 milyon TL'ye icradan eski zeytinyağı fabrikası!

Edremit'te 1 milyon TL'ye icradan eski zeytinyağı fabrikası!

Edremit 2. İcra Müdürlüğü, Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Çamlıbel Köyü'nde bulunan ve üzerinde eski zeytinyağı fabrikası bulunan arsanın 1/6 hissesini 1 milyon TL'den satışa çıkardı




Verilen ilan şöyle;


EDREMİT 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZ SATIŞ İLANI 

Dosya No: 2009/1599 ESAS

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN TAPU KAYDI, CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI,

İMAR DURUMU VE DİĞER ÖZELLİKLERİ:


Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Çamlıbel Köyü, Mevkii, Cilt: 6 Sayfa: 583- Parsel No: 576'da kayıtlı, 4.070,00 m2 yüzölçümlü, Zeytinyağı Fabrikası ve Müştemilatı nitelikli taşınmazın 1/6 hissesi dosyamız borçlusu Ramazan ÇENGEL adına kayıtlıdır. Güre Belediyesi'nce parselin sit alanında kaldığı bildirilmiştir. Taşınmaz Güre iskelesinde denize sıfır konumda yer almaktadır. Ticari potansiyeli yüksek Turistik bir bölgedir. Taşınmaz içinde inşa değerini yitirmiş eski zeytinyağı fabrikası olarak kullanılan taşınmaz bulunmaktadır. Taşınmaza 31.05.2012 tarihli bilirkişi ek raporuyla borçlu Ramazan ÇENGEL'in 1/6 hissesine 1.000.000,00- TL (BirmilyonTL) muhammen değer biçilmiştir.

MUHAMMEN BEDEL: 1.000.000,00-TL

SATIŞ ŞARTLARI:

1 - Yukanda özellikleri yazılı taşınmaz için 1. Satış 25/09/2012 günü saat 10:50 ile 11:00 saatleri arasında Edremit Adliyesi Zemin Kat Satış/Fotokopi Odasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Taşınmaz bu artırmada taşınmazın muhammen bedelinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar alacağını ve satış masrafiannı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz için 2. Satış 05/10/2012 günü saat 10:50 ile 11:00 saatleri arasında Edremit Adliyesi Zemin Kat Satış/Fotokopi Odasında açık artırma suretiyle 2. ihalesi yapılacaktır. Taşınmaz bu artırmada taşınmazın muhammen bedelinin % 40'ını ve rüçhanlı alacaklılar alacağını ve satış masrafiannı geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, verilen süre içinde ihale bedeli nakden ödenmek zorundadır, ihale damga vergisi, tapu harcının 1/2’si, taşınmazın teslimi masrafları ve KDV ihale alıcısına aittir. Tapu harcının 1/2'si, tellaliye ve taşınmazın aynından doğan emlak vergi borcu ihale bedelinden ödenir, ihale kesinleşmeden taşınmazın tescili işlemi yapılmayacaktır.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (x) bu taşınmazlar üzerindeki haklan hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile on beş gün içerisinde dairemize bildirmeleri lâzımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırılmak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zarariardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt, faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilân tarihinden itibaren helkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başka bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmalan, aynca iiK.nun 127. maddesi gereğince, işbu satış ilanının, tapuda adresi bulunmayan ve Adli tebligatı iade olan diğer ilgililer hakkında da tebligat yerine kâim olmak üzere ilân olunur.

(x) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(Ic.if.K. 126)BASIN: 49444 (www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!



Geri Dön