24 / 05 / 2024

Efeler Belediyesi yeni evlere ücretsiz mimari ve tesisat hizmeti verecek!

Efeler Belediyesi yeni evlere ücretsiz mimari ve tesisat hizmeti verecek!

Köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarında yeni yapılacak olan evlerin depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi başlattığı çalışmalar ile vatandaşa teknik destek verecek.



Efeler Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde yeni yapılacak olan evlere ücretsiz mimari ve tesisat projesi hizmeti sunacak. 


6360 saylı kanunda belirtilen, tüzel kişiliği kaldırılarak köylerden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak olan evler için alternatif projeler üretilecek. 


Köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarında yeni yapılacak olan evlerin depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi başlattığı çalışmalar ile vatandaşa teknik destek verecek. Eteler halkının kaliteli bir yaşam sinmesi için yeniliklere açık olduklarını dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan." Efeler Belediyesi 636(1 saylı kanunda belirtilen, tüzel kişiliği kaldırılarak köylerden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak evlerin depreme dayanıklı olması ve yerleşim yerinin mimari özelliklerini taşıması amacıyla projeler geliştirmeye başladı. 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön