29 / 04 / 2024

Ege Boyu Sancaktepe'de konumlandırılıyor!

Ege Boyu Sancaktepe'de konumlandırılıyor!

Eviya Gayrimenkul'un Ege Boyu'nu konumlandırdığı Sancaktepe, İstanbul'da kişi başına düşen yeşil oranı en yüksek ilçelerden biri. Kentsel planı içinde çok katlı yapılaşmaya izin verilmeyen bölgenin en büyük avantajı Aydos Ormanlarına komşu olması...





40. 548 metrekare parsel içinde, yaklaşık 215 milyon TL yatırım ile kat yükseklikleri 1-12 arasında değişen, 17 blokta 644 daire, 24 ticari birim inşa ediliyor. Haziran 2012'de temelleri atılan projenin ilk etap teslimleri Haziran 2014, ikinci etap teslimleri ekim 2014'te yapılacak. 

Projede dairelerin yüzde 30'unu 0+1 ve 1 + 1 daireler oluşturuyor. 



DAİRE FİYATLARI MUTFAK-BANYO TALEBE BAĞLI TASARLANIYOR


Daireler, zeminden ısıtma, dış Daire cephe mantolamalı ısı yalıtımı, doğramalar ve kepenkler, iç kapılar, duvarda sıva ve zemin şap olarak teslim ediliyor. Küçük dairelerde bir, diğerlerinde ikişer adet split klima altyapısı Fiyat (TL) 375.570 470.280-714.220 783.584 m2 (Brüt) 96 124-152 207 veriliyor. Banyo ve mutfaklar tesisatları çekilmiş dolap-vitrifiye montajına hazır halde bırakılıyor. Kısaca, "shell&core" dediğimiz "kabuk-çekirdek" teslimi yapılıyor. Ev sahibinin önerilen dekorasyon veya özel istekleri Dekors firması tarafından cevaplanabiliyor. Sosyal donatılar, teknik ve temizlik odaklı yönetim giderleri için 22,5 TL/metrekare aidat öngörülüyor. 


Tatilde gidip tadı damakta kalan Ege kasabalarını İstanbul'da yaşamak isteyenler için mimarisi ve Ege'ye özgü İstanbul'da yetişebilecek bitkileri ile Foça, Alaçatı, Dalyan, Cunda, Assos ve Bitez mahalleleri, Eviya Gayrimenkul tarafından Ege Boyu'nda kuruluyor İstanbul'da yetişen Ege'ye özgü 20.000 bitki dikiliyor Proje, ana trafik aksına cepheli 40 bin 548 metrekarelik arazide, iç avlular etrafında farklı Ege kasabalarını yaşatan 17 bloktan oluşuyor, incir ağaçları ve fok heykeli ile Foça, sakız ağacı ve sörf heykeli ile Alaçatı, sazlıklar ve caretta figürleri ile Dalyan, lavanta kokusu ve güneş saati ile Cunda mahallelerini yaşatmaya çalışan avlulara zemin katlarda taş cepheli bloklar eşlik ediyor, istanbul'da yetişebilecek zeytin, sakız, incir ağaçları gibi Ege'ye özgü peyzaj unsurları DS Mimarlık tarafından çalışılmış. Peyzaj projesinde yaklaşık 500'e yakın ağaç, 5000'e yakın çalı, 300'e yakın sarmaşık ve 14.000'e yakın perennial olmak üzere 20.000'e yakın bitki kullanılmış. 


Eviya Gayrimenkul'un Ege Boyu'nu konumlandırdığı Sancaktepe, İstanbul'da kişi başına düşen yeşil oranı en yüksek ilçelerden biri. Kentsel planı içinde çok katlı yapılaşmaya izin verilmeyen bölgenin en büyük avantajı Aydos Ormanlarına komşu olması. İstanbul kent merkezine oranla hava kalitesinin hissedilebilir derecede oksijen zengini olması da bu yüzden. 


Proje, Çekmeköy, Ümraniye ve Kartal üçgeninde, TEM ve Şile otoyolu arasında konumlanmış. 2015 yılında tamamlanması öngörülen Sancaktepe metrosunun dinamikleri değiştireceği öngörülmekte. Bölgenin gelişim ivmesini çoktan değiştirmeye başlamış yatırım ise "Şehir Hastanesi". Ege Boyu ile komşu olan Jandarma'ya ait arazide konumlanacak Şehir Hastanesi, Sancaktepe'nin önemli ihtiyacına cevap verirken gayrimenkul yatırımlarındaki dinamikleri de çoktan tetiklemiş durumda. 


AVRUPA YAKASINA DA TAŞINACAK 


Eviya Gayrimenkul, Sinpaş GYO'nun iştiraki olup ilk projesi Ege Boyu, Anadolu yakasında Sancaktepe'de inşa ediliyor. 

özellikle çalışan kesimin yoğun ilgisini çeken projenin 0+1, 1 + 1 daireleri ile en büyük 4+1 modelinde satışlar tamamlanmış. Ege sahil kasabalarına ait öğeleri barından konsept çok yakında Avrupa yakasına da taşınacak. 


STÜDYO DAİRELER CARSİ CEPHESİNDEKİ 2 BLOKTA 


Era Mimarlık imzalı projede, yaklaşık 10 bin metrekarelik açık sosyal alanın etrafında; zemin altında 1-2, üzerinde 512 katlı bloklar, özel iç avluları etrafında, Ege kasabalarını tanımlayacak şekilde yerleştirilmiş. Trafik aksı cephesinde yer alan ticari birimlerin yer aldığı kütle ve üzerinde sadece 0+1 ve 1 + 1 stüdyo daireleri içeren bloklar, araç ve yaya trafiği olarak site genelinden ayrıştırılmış. 


Binaların birinci katları traverten ve mermer kaplanmış. Zemin kat dairelerin pergolaları, üst katlarda pencere önlerinde bırakılan çiçek hazneleri ve kepenkler konsepti tamamlayan özellikler. Kat yüksekliklerinin net 2.95'leri bulduğu iç mekânlarda, salon ve mutfakların hacimsel ölçeği oldukça geniş. Plan şemaları kullanışlı dairelerin salon ve mutfakları özellikle sosyal alanlara bakıyor. 


Esin Tümer/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön