02 / 05 / 2024

Ege Yapı, inşaat çalışmalarına Nisan 2014'te başlayacak!

Ege Yapı, inşaat çalışmalarına Nisan 2014'te başlayacak!

Emlak Konut GYO'nun Bakırköy ve Yedikule'deki arazi ihalelerini kazanan Ege Yapı, Nisan 2014'te inşaatlara başlamayı hedefliyor...




Emlak Konut GYO'nun Bakırköy ve Yedikule'deki arazi ihalelerini kazanan Ege Yapı, Nisan 2014'te inşaatlara başlamayı hedefliyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2014 sonuna kadar 2 milyar TL'lik yeni yatırım yapmayı planladıklarını söyledi Emlak Konut GYO'nun 85 dönümlük Bakırköy arazisini Akzirve, Özkar İnşaat ortaklığı ile birlikte kazanan Ege Yapı, proje hazırlıklarına başladı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, 1 milyar 205 milyon TL'ye aldıkları ihalenin bedelini 4 yılda ödeyeceklerini söyledi. Kabadayı "Buraya farklı özellikleri içinde bulunduran bir proje yapacağız. Merkezden uzaktaki arazilerde okulu bile kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz ama Bakırköy'de her şey var, bir hayat var. Artık buraya başka bir yaşam getirmek zorundasınız" dedi. 



'İNŞAATI 3 YILDA TAMAMLARIZ' Araziye yaklaşık 1.200 konut, ofis, açık ofis alanları, rezidans yapacaklarını anlatan Kabadayı, "Buraya 23 bin metrekarelik alanda halka açık park yapacağız. Cami yapacağız. Burası İstanbul'un kalbinde bir arazi. 3 yılda tüm inşaatı Yelda AKGÜN 0212-313 6897 tamamlayacağız. 250 milyon TL inşaat maliyeti olacak. 2014 yılının Nisan ayında başlarız" dedi YEDİKULE'YE DEMİRYOLLARI MÜZESİ Emlak Konut GYO'nun Yedikule arazisini de 302 milyon 600 bin TL'ye aldıklarını ifade eden Kabadayı, "41 bin metrekarelik arazide 30 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Arazi üzerinde Devlet Demiryolları'nm eski atölyeleri var. Ofis, yeme-içme alanları yapacağız. Atölyeleri restore edip Demiryolları Müzesi haline getireceğiz" dedi. Kağıthane'de 53 dönümlük araziyi kat karşılığı alan ve burada da 250 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlayan Ege Yapı, 2014 yılı sonuna kadar 2 milyar TL'lik yeni yatırım hedefliyor. 

'Ortaklığa sıcağız, 1 ayda 4 Körfezi i fonla görüştük' Körfez yatırımcıları ile ortaklığa sıcak baktıklarını, Bakırköy ihalesi'ne de Körfez ortaklarıyla girdiklerini söyleyen Kabadayı, "Türkiye'ye çok inanıyorlar. Her hafta sonu bir grup ağırlıyoruz. Mütekabiliyet Yasası'na güveniyorlar. 

Son 1 ayda 4 Körfez yatırımcısı ağırladık.  Bu yatırımcılar minimum 150 milyon dolarla Türkiye'ye girmek istiyorlar" dedi. 



'GAYRİMENKUL SERTİFİKASINA HAZIRLANIYORUZ' 


Gayrimenkul sertifikasının küçük yatırımcıyı da gayrimenkule yönelteceğini söyleyen İnanç Kabadayı, "Bugüne kadar küçük yatırımcının alım gücü yoktu. Şimdi onlar da oyuna dahil olacak. Sektörün büyümesi için bu büyük bir fırsat. Tam olarak netleşince biz de projelerimizde gayrimenkul sertifikasını kullanmayı planlıyoruz" dedi. 


Yelda Akgün/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön