30 / 04 / 2024

Ege Yapı'dan metrekaresi 2 bin TL'ye yeni proje!

Ege Yapı'dan metrekaresi 2 bin TL'ye yeni proje!

EGEYAPI, Bağcılar'da 3 bin 750 konut, ofis ve otelden oluşan bir proje gerçekleştirecek. Projede dairelerin metrekare fiyatları 2 bin-2 bin 500 TL'den başlayacak...



Merkezi İş Alanı olarak planlanan Basın Ekspres Yolu'nun giriş kapısı Bağcılar TEM-E5 kavşağında 15 bin kişilik yeni bir kent doğuyor. Ege Yapı tarfından inşa edilecek milyarlık projede metrekare fiyatları 2 bin-2 bin 500 TL'den başlayacak Ege Yapı, İstanbul'un yıldız projelerinden biri olmaya aday yeni projesini tanıttı. EGEYAPI Group-Emlak Pazarlama İnşaat Ortaklığı, Bağcılar'da Emlak Konut GYO'dan arsa karşığı hasılat paylaşımı modeliyle aldıkları arsa üzerinde 3 bin 750 konut ve rezidence, 200 odalı 5 yıldızlı şehir oteli, ofis ve ticari alanlar ile eğitim kurumlarının yer aldığı bir kompleks inşa edecek. Ortaklığın, minimum 1 milyar 325 milyon TL toplam satış geliri hedeflediği ve arsa karşılığı Emlak Konut GYO'ya 424 milyon TL ödeyeceği projenin satışlarına en geç 2011 Eylül'de başlanması hedefleniyor. Ruhsat çalışmaları devam eden projede daire metrekare fiyatlarının ortalama 2 bin-2 bin 500 TL olması bekleniyor. 45 metrekare ile 200 metrekare arasında 1+0'dan 5+1'e kadar konut seçeneklerinin yer alacağı proje 2014 sonunda tamamlanacak.

15 bin kişi yaşayacak
EGEYAPI Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İstanbul'un yeni kalbi olarak bilinen bölgede tüm yolların kesiştiği noktada bulunacak projenin inşaatına yılın üçüncü çeyreğinde başlayacaklarını, E-5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği Bağcılar'daki arsada yeni bir kentin yükseleceğini ifade etti. Kabadayı, proje içinde 3 bin 750 konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacağını dile getirerek projenin yaklaşık 700 milyon TL'lik yatırımla hayat bulacağını kaydetti. Proje tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağı bir kentin ortaya çıkacağını anlatan Kabadayı, "Projemiz tasarımıyla Türkiye'nin en iddialı projelerinden biri olacak. EGEYAPI Group 800 bin metrekarelik yeni projesi ve inşaatı devam etmekte olan diğer projeleri ile toplam inşaat alanını 1 milyon metrekareye çıkarmış olacak.

7 mimari proje yarıştı
EGEYAPI Group, proje için konusunda uzmanlaşmış yerli ve yabancı mimarlık şirketleri arasında bir yarışma düzenledi. Dördü yabancı olmak üzere yedi şirketin katıldığı yarışmada Bünyamin Derman'ın kurucusu olduğu DB Architects'in projesi birinci oldu.

Sabah Emlak


Geri Dön