Kent Haberleri

Eğitim sektörü 'emlak' meselesi haline geldi! Öğrencili öğrencisiz sahibinden satılık okul! 

Son günlerde emlak ilanlarında özel okullar yer almaya başladı. Özellikle büyükşehirlerde 'Öğrencili öğrencisiz sahibinden satılık okul ilanı' görenleri hayrete düşürdü. 

Özellikle büyük şehirlerde bazı özel okullar öğrenci sayıları ve donanımları ile birlikte ilanlarda yer almaya başladı. Emlak ilan sitelerinde 'öğrencili-öğrencisiz' satılık okul ilanları görenleri hayrete düşürüyor.

ÖZEL OKULLAR EMLEK SİTELERİNDE

Ülke genelinde eğitim alanında yaşanan ticarileşme, özel okulların emlak sitelerinde öğrencileriyle birlikte satışa sunulmasıyla yeni bir boyut kazandı.

İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerdeki bazı özel okullar, öğrenci sayıları ve donanımları ile beraber ilanlarda yer alıyor.

ÖZEL OKULLAR PAZAR HALİNE GELDİ

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre;  İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir okulun ilanında, metrobüse üç dakika mesafede olduğu ve 10 derslik bulunduğu belirtiliyor.

Arnavutköy’de bir başka okul ise 2 bin 250 metrekare bahçe kullanım alanına ve bin 100 öğrenci kapasitesine sahip olarak, mevcut öğrencileriyle birlikte devredilebileceği ifade ediliyor. Bu tür ilanlar, özellikle eğitimin ticarileşmesi ve özel okulların nasıl bir pazar haline geldiği konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor.

EĞİTİM SEKTÖRÜ EMLAK MESELESİ HALİNE GELDİ

Eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala ortaya çıkan bu durum, özellikle eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve eğitimciler arasında endişe ve tepkilere neden oluyor.

Eğitim sektörünün giderek bir "emlak" meselesi haline gelmesi, temel eğitim hakkının nasıl bir risk altında olduğunu gözler önüne seriyor. Uzmanlar, bu tür ticarileşme hareketlerinin, eğitimin kalitesi ve erişilebilirliği üzerinde uzun vadeli etkiler yaratabileceği belirtiliyor.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ 2024 NE KADAR?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla özel okul ücretleri binlerce kişi tarafından merak ediliyor.  Özel okul ücretlerindeki artışlar, özellikle büyük şehirlerde ebeveynler için ciddi bir mali yük haline geldi. İstanbul gibi metropollerde özel okul ücretleri 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişiklik gösteriyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde 57'lik zam sınırlaması, sadece aynı kademede devam eden öğrenciler için geçerli olup, kademe geçişlerinde uygulanmıyor.

Özel okul ücretlerine yüzde 100'e varan artış! Çocuğu özel okulda okuyanlar dikkat!

Servis ücretlerine dev zam! Okul servis ücretleri belirlendi...