29 / 08 / 2024

Özel okul ücretlerine yüzde 100'e varan artış! Çocuğu özel okulda okuyanlar dikkat!

Özel okul ücretlerine yüzde 100'e varan artış! Çocuğu özel okulda okuyanlar dikkat!

Özel okul ücretlerinde yüzde 100’e varan artış yaşandı. Özel okul ücretlerindeki artışlar, özellikle büyük şehirlerde ebeveynler için ciddi bir mali yük haline geldi. İstanbul gibi metropollerde özel okul ücretleri 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişiklik gösteriyor. 



Özel okul ücretlerindeki artışlar, özellikle büyük şehirlerde ebeveynler için ciddi bir mali yük haline geldi. İstanbul gibi metropollerde özel okul ücretleri 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişiklik gösterebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde 57'lik zam sınırlaması, sadece aynı kademede devam eden öğrenciler için geçerli olup, kademe geçişlerinde uygulanmıyor. Bu da, aynı okulda ilkokuldan ortaokula geçiş yapan öğrencilerin velileri için ciddi maliyet artışlarına yol açıyor. Yeni vergi düzenlemeleriyle birlikte KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması, özel okulların maliyetlerini daha da artırdı.  

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ 2 MİLYON LİRAYA KADAR YÜKSELDİ 

Özel okul ücretlerindeki artışlar, özellikle büyük şehirlerde ebeveynler için ciddi bir mali yük haline geldi. İstanbul gibi metropollerde özel okul ücretleri 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişiklik gösterebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde 57'lik zam sınırlaması, sadece aynı kademede devam eden öğrenciler için geçerli olup, kademe geçişlerinde uygulanmıyor.

Bu da, aynı okulda ilkokuldan ortaokula geçiş yapan öğrencilerin velileri için ciddi maliyet artışlarına yol açıyor. Yeni vergi düzenlemeleriyle birlikte KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması, özel okulların maliyetlerini daha da artırdı. 

Özel okul ücretlerine yüzde 100 e varan artış! Çocuğu özel okulda okuyanlar dikkat!

HangiKredi, eğitim harcamaları için uygun kredileri hesapladı;

Bankaların %0 faizle sunduğu nakit fırsatlarını eğitim harcamaları için şu kredi imkanları sunuluyor;

QNB Finansbank ve Akbank’ın 6 ay vadeli 20.000 TL kredi ve 3 ay vadeli 25.000 TL nakit avans olmak üzere toplam 45.000 TL’ye varan faizsiz kampanyalarından, 

Türkiye İş Bankası’nın 3 ay vadeli 25.000 TL ve DenizBank’ın 6 ay vadeli 10.000, 3 ay vadeli 15.000 TL olmak üzere toplam 25.000 TL nakit avans fırsatlarından, 

Garanti BBVA’nın 6 ay vadeli 20.000 ve Enpara’nın 3 ay vadeli 10.000 TL faizsiz ihtiyaç kredilerinden faydalanabilir ve okul, kırtasiye gibi masrafları karşılayabilirsiniz. 

Servis ücretlerine dev zam! Okul servis ücretleri belirlendi...

İzmir'in en iyi özel okullarının fiyatları belli oldu!

Özel okul fiyatları cep yakıyor! En pahalı olan özel okullar hangileri?


 


Geri Dön