04 / 07 / 2024

Özel okul fiyatları cep yakıyor! En pahalı olan özel okullar hangileri?

Özel okul fiyatları cep yakıyor! En pahalı olan özel okullar hangileri?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasından sonra veliler de özel okulların fiyatlarını araştırmaya başladılar. Buna göre, özel okul ücretleri ne kadar oldu ve İstanbul'da özel lise fiyatlarında en pahalı kolej hangisi? 2024 özel okul fiyatları ne kadar olur?



Son yıllarda yükselen  enflasyon ile beraber özel okulların da fiyatları adeta uçuşa geçmiş durumda. Bu doğrultuda özel okullardaki fahiş rakamlar velileri devlet okullarına yönlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci devam ederken özel okul fiyatları da bir yandan araştırılmaktadır. İstanbul'da özel lise fiyatları ne kadar oldu? Türkiye'nin en iyi özel liseleri hangileri?

Öğrencilerin tercihlerini 17 Temmuz 2024 tarihine kadar yapmış olması gerekiyor. Tercih edilen okullardan hangisine hak kazandığı ise 22 Temmuz 2024 tarihinde belli olacak. Öğrenciler tercihlerini aldıkları taban puanlarına göre belirleyecek. Taban puanı yeten öğrenci için veli, en az 500 bin TL'yi gözden çıkarması gerekmektedir.

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Türkiye'nin en iyi özel liseleri arasında; Robert Koleji, Koç Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Özel Alman Lisesi yer aldı.

EĞİTİM TAM ANLAI İLE TİCARETE DÖNÜŞTÜ

Okul fiyatlarını araştıran bir veli, Çocuğunun LGS'den 420 tam puan aldığını belirterek özel okul fiyatlarını duyunca neye uğradığımı şaşırdım. Eğitim bildiğiniz ticarete dönmüş. Fırsatçılık bu. Resmen her çocuğa para olarak bakılıyor. Zamlara yetişemiyoruz zaten. Aldığımız maaşlarla gıda, barınma ihtiyacımızı mı karşılayalım çocuğun eğitim masrafını mı? Bu fiyatlarla özel okula göndermeyi bırakın yanından bile geçilmez." dedi.

Özel okul fiyatları cep yakıyor! En pahalı olan özel okullar hangileri?

ÖZEL OKUL LİSE FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Okulların sene içerisindeki giderleri, eğitim, yemek, kırtasiye ve servis ücretleri derken özel okul fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Ek masraflarla birlikte özel okul fiyatları 1 milyon lirayı aştı. Erken kayıt yaptıranlara özel indirimler yapılsa da ücretler ailelerin belini maalesef büküyor.

2024-2025 senesi özel okul fiyatları yemek ücretleri dahil olmadan, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık okullarında 544 bin TL'yi bulurken; Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 953 bin lira, Üsküdar Amerikan Lisesi 975 bin lira, TED Koleji 645 bin lira, Özel Alman Lisesi 905 bin lira, Özel Amerikan Robert Lisesi 1 milyon lira, Hisar Okullarında ise Lise kayıt ücretleri 1 milyon 500 bin liraya kadar yükselmiş durumda.

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!


Geri Dön