29 / 04 / 2024

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.



Özel okul ücretlerine yapılan zamlar erken kayıt dönemiyle birlikte yeniden gündem oldu. Arttan fiyatlar bazı velileri seçim yapma noktasına getiriyor. Pandemi dönemiyle birlikte bazı ebeveynler çocuklarını özel okullardan almaya başlamıştı. O dönemde 1.7 milyon olan özel okul öğrenci sayısı bugün 1.4 milyona geriledi. Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara yapılacak zam oranının yüzde 56, 89’u geçemeyeceğini açıkladı ancak istenen ücretler bu oranın çok üzerinde.

Bir özel okulun yeni eğitim yılında 1’inci sınıfa başlayacak öğrenci için 600 bin lira istemesi üzerine Gazeteci Dr. Barış Esen oturup bir bakkal hesabı yaptı ve çıkan sonuç şaşkınlık yarattı.
twitter.com/barisesen X sosyal medya hesabından Esen takipçilerine sordu: “12 senede 240 bin Dolarlık harcama... Bu parayı biriktirip yurt dışında bir üniversitede okutmak mı yoksa burada kalmak mı?” İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Dr. Barış Esen

İlkokul 1. Sınıfa 600 bin TL isteyen özel okul senelik 20 bin $ istiyor demek. Bakkal hesabı (enflasyonu katmadan) 12 senede 240 bin Dolarlık harcama... Bu parayı biriktirip yurt dışında bir üniversitede okutmak mı yoksa burada kalmak mı?

 

 


Geri Dön