28 / 04 / 2024

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen bir haber geldi. Ehliyet fiyatlarına dev zam kapıda. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, ehliyete yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Tebliğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda gelecek sene için tahmini harç ücretleri de belli oldu. 

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen bir haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, yeniden değerleme oranı, bu sene için yüzde 58,46 olarak tespit edildi. Bu noktada ehliyete yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.

Yeniden değerleme oranının bu yıl için yüzde 58,46 olarak belirlendiği kaydedildi.

Bu kapsamda gelecek sene için tahmini harç ücretleri de belli oldu. 

En çok başvurulan B sınıfı ehliyetin ücretinin 5 bin TL'ye geçmesi bekleniyor. Bir sürücü B sınıfı ehliyet almak isterse harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf hizmet bedeli dahil 3 bin 258 Türk Lirası harcamak zorunda.

 Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46 lık dev zam kapıda!

Cumhuriyet'in haberine göre rakamın önümüzdeki yıl 5 bin 162 TL'ye çıkması bekleniyor. A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyet için toplamda yeniden değerleme oranı kadar zam yapılırsa rakam 2 bin 525 TL'ye kadar çıkabilir.

İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, 2024 yılı için fiyatların tüm harcamalar dahil 20 bin Türk Lirası'nı bulacağını kaydetti.

"MALİYETLERDE İNANILMAZ ARTIŞ"

Öte yandan Halk TV'nin aktardığına göre, yeni zamlara dair  İzmir  Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, “Kursiyerler sınav güzergâhında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Öte yandan her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor.

Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz yükseldi. Araçlarımızda bir sende en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet oluyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz yükseliş oluyor” dedi.

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!

Sakarya'da 2 adet arazi satılıyor! İhalesi 8 Aralık'ta! 


Geri Dön