Ekonomi

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... Bakan Koca konu ile ilgili "Performansa göre ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ek ödeme yönetmeliği ile son dakika gelişmesini duyurdu. Bakan Koca konu ile ilgili "Performansa göre ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı. Yeni yönetmelik, döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme getirdi" ifadesini kullandı. İşte detaylar...

 

Milyonları yakından ilgilendiren ek ödemeler ile ilgili son dakika gelişmesini Bakan Koca duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile döner sermaye hak eden tüm sağlık çalışanlarına taban ek ödeme getirildiğini açıkladı.

Peki performans sistemi kalktı mı? Sabit ve taban ödemeler emekliliğe yansıyor mu? Ek ödeme ile verilen paradan kesintiler olur mu, hangi durumda kesinti olur? Teşvik ödemelerikimleri kapsıyor? İşte ek ödemeler ile ilgili tüm merak edilen soruların cevapları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile döner sermaye hak eden tüm sağlık çalışanlarına taban ek ödeme getirildiğini açıkladı. Ek ödemeler ile igili tüm merak edilenler...

PERFORMANS SİSTEMİ KALKTI MI?

Performansa ilişkin en ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı. Yeni yönetmeliğe göre döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme sistemi getirildi.. 

TABAN VE SABİT ÖDEME EMEKLİLİĞE YANSIYOR MU?

Sabit ve taban ödemelerinden emeklilik primi kesilmiyor. 


 

MENSUPLAŞMA TAMAMEN KALDIRILDI MI?

Sağlık çalışanlarına yapılacak olan ek ödemeler farklı farklı olacak ve hiçbiri diğerinden mahsuplaşılmayacak.

TABAN ÖDEME NE DEMEK?

Önceden performans ödemesi içinde döner sermayeden verilen sabit ek ödeme, şimdi merkezi yönetim bütçesinden maaşa eklenerek verilecek.

Ancak mahsuplaşma, bu hesapların muhasebeleştirilmesi ile ilgili bir husustur, kişilerin geliri ile ilgisi bulunmayacak.

TABAN EK ÖDEMELERDEN KESİNTİ OLUR MU?

Taban ek ödemelerde yıllık izinlerde 12 gün içinde herhangi bir kesinti olmayacak. Ve hasta olunması halinde alınan raporlardan da bir kesinti yapılmayacak.

TEŞVİK ÖDEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Teşvik ödemelerinin kimlere yapıalcağı merak ediliyor. Teşvik ödeleleri ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarına  yapılacak.

Sağlık çalışanları dikkat! Sağlık çalışanları ne kadar maaş alıyor? Ek ödeme ve teşvik ödemeleri ne kadar oldu?

Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman yapılacak? Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne kadar?