Perakende

Ekmeğe zam! Bir yılda yüzde 150 zamlanan ekmek 5 TL'ye satılacak! İşte 20 Haziran 2022 ekmek güncel fiyat listesi!

Ekmek fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek 5 TL'den satışa çıkacak. Peki ekmek fiyatları neden artıyor? Güncel ekmek fiyatları ne kadar? İşte 20 Haziran 2022 ekmek fiyat listesi...Bu, geçen yaz 2 liradan satılan ekmeğin bir senede yüzde 150 zamlanması demek

Gayriresmi zamlarla 4,5 liraya kadar çıkan ekmek fiyatlarının, yarından itibaren İstanbul'un bazı ilçelerinde 5 liraya çıkacağı belirtildi. Bu, geçen yaz 2 liradan satılan ekmeğin bir senede yüzde 150 zamlanması demek. Resmi tarife olmaksızın 4,5 TL'yi bulan ekmek fiyatlarına bir gayriresmi zammın da yarın gelmesi bekleniyor.


Ekmek fiyatlarına ilişkin konuşan İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, "Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 TL'den satacak" dedi. Peki güncel ekmek fiyatları ne kadar? İşte 20 Haziran 2022 ekmek fiyat listesi...

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin yaptığı açıklamada, "Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor" diye belirtti.

EKMEĞE BİR YILDA YÜZDE 150 ZAM

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 TL'den satılması bile daha resmi onay almadı. Temmuz'da resmi tarifenin çıkması beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 TL'ye çıkmış olacak.

Fırıncılar ise bu zamları 14 bin liralık cezai yaptırımı göze alarak yaptığını söylüyor.

Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 lira iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 TL'yi aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

RESMİ TARİFE TEMMUZ AYINDA GELECEK

Erdoğan Çetin, "210 gram ekmeğin 4 TL'ye çıkmasını onaylayan resmi tarife temmuzda çıkınca, 250 gram ekmeğin 5 liradan satılması resmi olarak da mümkün olacak" dedi.
"Fırıncı ekmeğe zam talep ediyor ama bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artıyor ve bizim talep ettiğimiz fiyat düşük kalıyor" diye konuşan Çetin, "Geçen sene 130 liraya aldığımız unun bu yıl 550 liraya çıkacağını söyleseler ya da akaryakıtın 30 liraya çıkacağını söyleseler, inanmazdım" diye açıkladı.

Mevcut maaşlarla çalıştıracak personel de bulamadıklarını da kaydeden Çetin, personel bulmadığı, maliyetlerin geldiği seviyeden dolayı un alamadığı ve kazanç sağlayamadığı için fırınların birer birer kapandığını ifade etti. Peki ekmek fiyatları geçen sene ne kadardı? Ekmek fiyatları artmaya devam edecek mi? İstanbul güncel ekmek fiytaları ne kadar? İşte detaylar...

EKMEK GEÇEN YAZ 2 LİRAYDI

Ayrıca, geçen sene mayıs ayında 1.75 liradan 2 liraya çıkan ekmek fiyatlarının, 2021’in yaz ayları sonunda 2.5 TL’ye çıkması gündemde idi.

11 Kasım 2021’de İTO’dan gelen onayla resmi olarak zamlanan ve 2 TL'den 2,5 TL'ye çıkan ekmek fiyatları, ilerleyen aylarda bazı ilçelerde önce 3, sonra 3,5 TL'ye kadar çıkmıştı.

Resmi tarifenin geç onaylanmasından dert yanan ve un ile enerji maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren fırıncılar, geçen ay da resmi tarifeyi beklemeden bazı ilçelerde ekmeği 4-4,5 lira arasında satmaya başladı.

Ekmeğin 4 lira olarak belirlendiği resmi tarifenin temmuz ayında gelmesi beklenirken fırıncılar bir gayriresmi zamla daha ekmeği 5 TL'ye çıkarmış olacak.

Rize’de de 14,28 liradan satılan ekmeğin kilo fiyatı bugünden itibaren 20 TL'ye yükseltilmişti. Rize merkez ile batı ilçelerinde 200 gram ekmeğin 4 liradan, Çayeli'nden itibaren doğu ilçelerinde ise 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılacağı kaydedildi.

İSTANBUL'DA EKMEK NE KADAR?

İstanbul'da bazı yerlerde ekmek fiyatları 4-4,5 TL'den satılıyor. Üsküdar ve Beykoz'da satılan ekmek fiyatları 4 liradan, Beşiktaş ve Kadıköy'de ise 4,5 liradan satılıyor.

Editörün Notu: Bu haber 20 Haziran 2022 15:02'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 34 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise bin 32 lira 20 kuruş değerindedir.

Migros'ta tavuk eti, ayçiçek yağı ve süt ürünlerinde dev indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 20 Haziran fiyat listesi

A101 23 Haziran aktüel ürünler kataloğu: Çaykur çay ve ayçiçek yağında çılgın fiyat! İşte 23 Haziran 2022 fiyat listesi

BİM 28 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğunda kaçırılmayacak dev fırsat! İşte 28 Haziran 2022 fiyat listesi