Genel

Ekmekiçi önümüzdeki beş yılda 125 restorana ulaşacak!

Veysi Öncel'in 'Ekmekiçi' restoranları Ekspress zincirlerle büyüyecek

30 yıl önce Çağdaş Tabldot'la atıldığı gıda sektörüne 10 yıl önce Ekmekiçi restoranlarıyla farklı bir boyut kazandıran Veysi Öncel, bu alanda ekspres hızıyla büyümeye kararlı. Adana ile Urfa kebabının yanı sıra, tavuk şiş, et şiş, döner ve kokoreçi ekmek içinde parmak patatesle satışa sunduğu Ekmekiçi Restoranların ilkini 1999'da İzmir Alsancak'ta açan Öncel, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de 16 restoranla faaliyet gösteriyor.
50'ye yakın kişi ve kuruluştan franchising (bayilik) talebi aldıklarını söyleyen Çağdaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, "Bugüne kadar ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde Ekmekiçi restoranı açtık. Bundan böyle cadde restoranlarına ve ekspress restoranlara ağırlık vereceğiz. Daha çok paket servis verecek olan Ekspress Ekmekiçi'lerin büyüklüğü 30 ile 50 metrekare arasında değişecek" dedi.
Önümüzdeki iki ayda İzmir'de 13 tane Ekspress Ekmekiçi açacaklarını belirten Öncel, "İzmir'i, İstanbul ve Ankara takip edecek. Ekspress işine çok önem veriyoruz. Bunun için bir çağrı merkezi oluşturduk. Bundan sonraki büyüme modelimizde Ekspress Ekmekiçi'ler büyük bir yer tutacak. Önümüzdeki beş yılda 125 restorana ulaşmayı planlıyoruz. Bunların yarıdan fazlası Ekspress Ekmekiçi olacak" diye konuştu. Ekspress Ekmekiçi açmak için yaklaşık 150 bin dolara ihtiyaç olduğunu ifade eden Öncel, bunun 30 bin dolarının marka bedeli, 100-125 bin dolarının da restoran maliyeti olduğunu sözlerine ekledi.

Ar-Ge'ye 1 milyon dolar
Ekmekiçi'nin mönüsünde 12 çeşit ürün bulunduğunu ancak mönüyü yeni ürünlerle sürekli zenginleştirdiklerini ifade eden Veysi Öncel, "Önümüzdeki dönemde mönüye çok özel bir Anadolu tatlısı ve çocuklar için bir yemek de katılacak. Kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Ar-Ge'ye yılda 1 milyon dolar harcıyoruz. Değişik yaş ve gelir gruplarından 1000 kişiye özel tadım yaptırıyoruz. Onlara sorular sorup aldığımız cevaplar doğrultusunda yemekleri çeşitlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.
Restoranlara tüm ürünlerin İzmir'de bulunan merkezden gittiğini dile getiren Öncel şöyle devam etti: "Kullandığımız her şey uzun araştırmalar ve emek sonucunda ortaya çıkıyor. O nedenle bayimizin kafasına göre iş yapmasına izin vermiyoruz. Kamera takip sistemiyle sürekli inceliyoruz. Hijyen bizim için çok önemli. Restoranlara sık sık gizli müşteri gönderiyoruz. Yemeklerin yanı sıra temizlik konusunda denetlemeler yapıyoruz." En büyük hayalinin yurtdışında restoran açmak olduğunu belirten Öncel, "Bu hayali 2010'da İskandinav ülkelerinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Satfiye YUVA KİREÇCİ/Radikal