29 / 04 / 2024

Ekmeleddin İhsanoğlu dedesinin konağını restore edecek

Ekmeleddin İhsanoğlu dedesinin konağını restore edecek

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, dün baba ocağı Yozgat'taydı. İhsanoğlu, " Dedemden kalma konağı restore ettirerek Yozgat'ın kültür hizmetine sunmak istiyorum" dedi...



Yozgat Belediyesi'nin iftarına katılmak üzere şehre gelen İhsanoğlu, İKÖ Genel Sekreterliği'nin Türkiye'de bulunmasının, Türkiye ile İslam dünyasının arasındaki münasebetlerde yeni ufuklar açacağını söyledi.


Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? 


İhsanoğlu, dedesi Hacı Aziz Efendi'nin yaşadığı konağı da ziyaret etti. İhsanoğlu, çıkışta gazetelerin sorularını cevapladı. Yozgat'ta bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu anlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti: "Yozgatlı olmaktan aile olarak gurur duyuyoruz. Ben Yozgat'ın dışında doğdum, çocuklarım Yozgat'ın dışında doğdu. Ama her zaman kendimizi buraya bağlı hissettik ve hiçbir zaman nüfus kaydımızı buradan aldırmadık. Dedemden kalma konağı restore ettirerek Yozgat'ın kültür hizmetine sunmak istiyorum. Ailem de bu düşünceme destek veriyor. Buranın kültür hayatına, bilim hayatına naçizane bir hediye olsun istiyoruz."
Zaman


Geri Dön