27 / 04 / 2024

EKODesign Konferansı 2011, Nisan'da yapılacak!

EKODesign Konferansı 2011, Nisan'da yapılacak!

EKODesign Konferansında, yeşil binalar ve kentler konusunda uzman dünyaca ünlü yerli yabancı konuşmacılar, ödüllü yeşil bina çalışmaları, bu alandaki yasal düzenlemeler ile güncel ve çarpıcı konu başlıklarını sektörün gündemine taşıyacak.



Yapı Sektörünün Yeşil Zirvesi EKODesign Konferansı 2011 Nisan ayında sürdürülebilirlik odağında gerçekleşiyor.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen EKODesign Konferansında, yeşil
binalar ve kentler konusunda uzman dünyaca ünlü yerli yabancı konuşmacılar, ödüllü yeşil bina
çalışmaları, bu alandaki yasal düzenlemeler ile güncel ve çarpıcı konu başlıklarını sektörün gündemine
taşıyacak.

BASF The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda ve VitrA-Artema inovasyon
sponsorluğunda 14 Nisan 2011 Perşembe günü, Yapı-Endüstri Merkezinde düzenlenecek konferansta;
kentsel planlama, mühendislik, mimarlık alanları, yapı malzemesi, gayrimenkul sektörü, ilgili sivil
toplum kuruluşları ve kamu/yerel yönetimlerin yerli yabancı liderleri bir araya geliyor.

Konferans kapsamında 15 Nisan 2011 Cuma günü, sürdürülebilir tasarım konusuna ilgi duyan ve bu
alanda kendilerine yol haritası oluşturmak isteyen sınırlı sayıda sektör profesyoneli için bu yıl ilk kez
Yeşil Bina Tasarımı için Yol Haritası" başlıklı özel bir workshop da düzenlenecek.

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji,
sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü EKODesign
Konferansının dördüncüsünü 14 Nisan 2011, Perşembe günü, YEM Etkinlik Salonunda gerçekleştiriyor.
Bu yıl dünyadaki yeni trend ve uygulamaların ülkemizdeki yeşil yapılaşma örnekleri ve yeni yürürlüğe giren
yasal mevzuat ile birlikte ele alınacağı konferans; ülkemizdeki yapı malzemesi, gayrimenkul, mimarlık,
mühendislik, planlama alanlarının yanı sıra kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yetkililerini de bir
araya getirecek. Konferans, her yıl olduğu gibi bu yıl da, YAPI dergisi tarafından yayına hazırlanan
Yapıda Ekoloji ekiyle bu alanda kalıcı bir kaynak oluşturulmasına katkıda bulunulacak.

EKODesign Konferansı 2011 GYODER, ULI Türkiye ve ÇEDBİKin katkılarıyla düzenliyor. Konferansı;
enerji verimliliği ve kaynakların korunmasıyla ilgili yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile binalarda enerji
verimliliğine yönelik yenilikçi çözümler sunan BASF The Chemical Company ve ev aletlerinde ecoPlus
felsefesiyle enerji ve su tasarrufu konusunda örnek olabilecek ürünler geliştiren, artan çevre kirliliğinin
önlenmesi ve sürdürülebilir doğal kaynakların korunması konusunda somut adımlar atan yenilikçi
teknolojiler konusunda lider Siemens Ev Aletleri ana sponsor olarak; akılcı, estetik ve çevreye duyarlı
yaklaşımıyla seramik banyo ürünlerinden armatürlere, karolardan küvetlere ve bunları tamamlayan
aksesuarlara kadar her alanda ürün geliştiren VitrA-Artema inovasyon sponsoru olarak, yapı bilgi sistemi
için geliştirilmiş analiz çözümleri ile tasarlanan binanın çevreye etkisini öngörerek, yapının enerji harcaması
ve atık üretimini hesaplayabilen ve her ikisini de azaltabilmeyi sağlayan yazılımlar üreten Autodesk ve
sürdürülebilirlik ve ekolojik mimarlığa verdiği destek çerçevesinde Ytong da sponsor olarak destekliyor.

EKODesign Konferansı dünyaca ünlü uzman konuşmacıları, ödüllü yeşil bina çalışmaları, çarpıcı gündem konuları ile bu yıl da çok konuşulacak

Konferans kapsamında, yazdığı 12 kitap ile uluslararası arenada ses getiren ödüllü mimar, eğitimci, tasarımcı Susan Roaf düşük karbon salımlı eko yapıların tasarımı ve değişen iklimle yapılı çevrede riski azaltmak üzerine bir konuşma yapacak. 2011 yılında İngilterede yılın yapı servisleri danışmanlığı firması seçilen, son yirmi yıldır sürdürülebilir yapı teknolojileri alanında hizmet veren Atelier Ten kurucu ortağı Yüksek Çevre Mühendisi Patrick Bellew ile kentsel planlamayı mimarlık, mühendislik ve sosyoloji bilgi alanları ile birlikte ele alan yaratıcı, sürdürülebilir, yeşil kent ve bölge planlarına imza atan ve halen İspanyol Hükümeti için eko yerleşkeler tasarlayan Ecosistema Urbano kurucu ortakları mimar, kent plancıları Jose Luis Vallejo ve Belinda Tato diğer ana konuşmacılar olarak programda yer alacak. Ayrıca konferans kapsamında düzenlenen panellerden ilkini, binaların enerji performansı konusunda duyarlı firması SOYAK Holdingin CEOsu M. Emre Çamlıbel yönetecek ve ülkemizde yeni yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı Yasası konusunda yetkili merci Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği Dairesi Başkanı Murat Bayram, BES Enerji Danışmanlık firmasının kurucu ortağı, enerji yöneticisi Mehmet Serkan Emin ile İZODER Yönetim Kurulu Başkanı/Genel Koordinatör Ertuğrul Şen panel konuşmacıları olarak bulunacak. Çevresel Ürün Deklarasyonu ve Türkiyede Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri başlıklı diğer panelin konuşmacıları ise Çevresel Ürün Deklarasyonunu hazırlayan Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (Institut Bauen und Umwelt) Yönetim Kurulu Üyesi Hartmut Walther, sürdürülebilir yapılar, Çevresel Ürün Deklarasyonu ve sertifikasyon programları alanında uluslararası danışmanlık veren PE International Kıdemli Danışmanı Çevre ve Proses Mühendisi Pınar Erol, ÇEDBİK Projeler Koordinatörü/Breeam Değerlendiricisi Yenal Güller ve Türk Ytongun Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Fethi Hinginar olacak. Yeşil kentsel ve yapılı çevre odağında buluşacak olan yerli ve yabancı konuşmacıların katıldığı EKODesign Konferansı 2011de Eser Holding Merkez Ofisi,  Adana  Toyota Onatça, Tekfen Levent Ofis ve Tekfen Kâğıthane OfisParkın olduğu Türkiyeden başarılı Yeşil Bina örnekleri, vaka etüdü olarak yer alacak.

EKODesign Konferansı 2011de; dünya gündeminde yer alan uzman isimler kentsel ölçek, yapı ve planlama, endüstriyel tasarım, gayrimenkul ve geliştirme konularını tartışacaklar. Konferans konuşmacıları, konuşma içerikleri ve etkinlik programı ile ilgili gelişmeler www.ekodesignkonferansi.com adresinden takip edilebilir.

EKODesign Konferansı 2011e katılım yalnızca davetiye ile sağlanabilecektir; konferansa dair detaylı bilgiye Yapı-Endüstri Merkezi Eğitim ve Etkinlikler Bölümü; 0212 266 70 70 numaralı telefon ve www.ekodesignkonferansi.com internet adresinden ulaşılabilir.
BASF The Chemical Company Hakkında

Dünyanın lider kimya şirketi BASFin portföyünde kimyasallar, petrol ve gaz, performans ürünleri ve tarımsal ürünler ve plastikler yer alıyor. BASF güvenilir bir iş ortağı olarak hemen hemen tüm endüstrilere katkı sağlıyor. BASF yarattığı akıllı sistemler ve yüksek değerli ürünleriyle; iklimlerin koruması, enerji verimliliği, gıda temini ve mobilite gibi küresel sorunlara çözüm bulmada önemli bir rol oynuyor.

BASFin 2010 yılında tüm dünyada çalışan sayısı 109.000'i buldu ve dönem satışları 63.9 milyar Avro olarak gerçekleşti. BASF hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF, 1880 yılından bu yana etkin olduğu Türkiye pazarında 40 yılı aşkın bir süredir kendi üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. BASFin Türkiyede, ana temsilcisi BASF Türk Kimyanın yanı sıra BASF Yapı Kimyasalları, BASF Coatings ve BASF Poliüretan gibi önemli iştirakleri bulunuyor. www.basf.com

Siemens Ev Aletleri

1992 yılında Türkiye'de beyaz eşya olarak kullanıcılarla buluşan Siemens, solo ve ankastre pazarlarında buzdolabından mikrodalga fırına, çamaşır makinesinden elektrikli süpürgeye, küçük ev aletlerinden televizyona kadar geniş bir ürün yelpazesiyle tüketicilerin her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Özellikle ankastre cihazlar konusunda dünyada, Avrupada ve Almanyada olduğu gibi Türkiyede de lider olan Siemens, solo ürünlerde de sürekli büyüyen bir marka olma özelliğine sahip. Akılcı doğal kaynak kullanımının sağlanmasını amaçlayan Siemens Ev Aletleri, çevre alarmı niteliğindeki olumsuz gelişmelere dur demeyi ve Eğirdir Gölünün gelecekte de var olabilmesi için farkındalık yaratmakta ve gölün korunmasında önemli katkılarda bulunmaya devam ederken, sponsorlukları ve sektördeki platformlara verdiği destekle de pazarın gelişimine liderlik ve önderlik yapmayı sürdürüyor.
Siemens Çağrı Merkezi: 444 66 88 www.siemensevaletleri.com

VitrA ve Artema

Türkiyedeki yapı ürünleri pazarında en geniş ürün yelpazesine, üretim ve satış ağına sahip Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, VitrA ve Artemanın yanı sıra, Engers, Villeroy&Boch, Burgbad, VitraFix ve İntema Mutfak markalarıyla hizmet veriyor. 8i Almanya ve Fransada, 8i Türkiyede olmak üzere toplam 16 üretim tesisi bulunan Grubun yıllık üretim kapasitesi; 5 milyon adet seramik sağlık gereci, 35 milyon m2 seramik kaplama malzemesi, 373 bin modül banyo mobilyası, 3 milyon adet armatür, 350 bin adet banyo küveti, 2.5 milyon adet banyo aksesuvarı, 150 bin adet gömme rezervuar, 550 bin adet klozet kapağı ve 100 bin ton yapı kimyasalından oluşuyor. Üretirken ve tasarlarken kaynakları koruma ilkesiyle hareket eden VitrA ve Artema, hammaddeden su ve enerjiye kadar üretimde kullanılan tüm kaynakların daha az tüketilmesini hedefleyen projeler yürütüyor. Geliştirdiği yeni teknolojiler ve tasarladığı ürünlerle, gelecek kuşaklara yaşanabilir ve temiz bir dünya bırakmak için çalışıyor.
Danışma Hattı: 0800 211 70 00 - www.vitra.com.tr - www.artema.com.tr

Yapı-Endüstri Merkezi Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi

Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ve daha pek çok ürünü ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net


Geri Dön