Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.Başta İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirler olmak üzere konut fiyatları son bir yılda neredeyse ikiye katlandı

Son dönemde artan konut fiyatları nedeniyle birçok kiracı ev sahibiyle mahkemelik olurken ev almak isteyen vatandaşlarında eli boş kaldı. Başta İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirler olmak üzere konut fiyatları son bir yılda neredeyse ikiye katlandı.

Konut fiyatlarıyla baş edemeyen iktidar ise yeni projelerle durumu kurtarma peşinde. 

İktidarın açıklayacağı konut projesinin detayları kısa sürede belli olacakken ekonominin patronu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunarak projenin ekonomiye yapacağı katkı beklentisini açıkladı.
 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Nebati, AKP iktidarının ekonomik hedefinin yalnızca büyüme olmadığının altını dikkatle çizerek, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattıklarını dile getirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yarın başlatılacak olan konut projesi hakkında yaptığı paylaşımında ise şu bilgileri verdi:

"Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz.

Emeklilerimiz, öğrencilerimiz, işçilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin de desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.

Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon Türk Lirasını aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız.

Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun."