Kent Haberleri

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar, 19 TL sınırını geçti. Yatırımcıların dolar üzerinde ne yapmaları gerektiği ise ekonomistlerin yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de dolarda yaşanan son gelişmeleri vatandaşı uyararak yaptı.Aşağıda doların çıkmasını veya düşmesini etkileyen faktörlerin bazıları sıralanmıştır:Ekonomik Göstergeler: Doların değeri, ekonomik göstergelerin gücüne bağlıdır

Dolar, bir ülkenin para birimi olduğu için, birçok faktör tarafından etkilenebilir. Aşağıda doların çıkmasını veya düşmesini etkileyen faktörlerin bazıları sıralanmıştır:

Ekonomik Göstergeler: Doların değeri, ekonomik göstergelerin gücüne bağlıdır. İyi bir işsizlik oranı, yüksek bir büyüme oranı ve düşük enflasyon, doların değerinin artmasına yol açabilir.

Faiz Oranları: Dolar, diğer para birimleri karşısında daha yüksek faiz oranlarına sahip olduğunda, dış yatırımcılar tarafından daha fazla talep görebilir ve bu da doların değerini artırabilir.

Jeopolitik Faktörler: Dolar, uluslararası olaylardan da etkilenebilir. Örneğin, politik belirsizlikler, terör saldırıları veya doğal afetler gibi olaylar, doların değerini düşürebilir.

Dış Ticaret Dengesi: Bir ülkenin dış ticaret açığı, doların değerinin düşmesine neden olabilir. Dış ticaret açığı, bir ülkenin daha fazla ithalat yapması ve ihracatından daha az kazanması anlamına gelir. Bu, ülkenin para birimi olan dolara olan talebi azaltır.

Merkez Bankası Eylemleri: Merkez bankaları, para arzını artırarak veya azaltarak, doların değerini etkileyebilir. Para arzının artırılması, dolara olan talebin azalmasına ve dolayısıyla değerinin düşmesine neden olabilir.

Sermaye Akışı: Dış yatırımcıların, yüksek getiri potansiyeli nedeniyle ABD'de varlık satın alması, doların değerinin artmasına neden olabilir. Ancak, sermaye akışı tersine döndüğünde, doların değeri düşebilir.

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak 

İsabetli öngörüleri ile dikkatleri üzerine çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, piyasalardaki son durumu yorumladı. ABD'de 3 bankanın iflas etmesinin akabinden süratli bir çıkışa geçen dolar kuru 19 TL'yi geçti. Dolarda yaşanan sert çıkışı yorumlayan Geçer, tarih vererek elinde dolar olanları ikaz etti. Peki dolar çıkacak mi, düşecek mi? Dolarda son durum ne?

SELÇUK GEÇER TARİH VERİP UYARDI!

Haftanın son iş gününde piyasalarda olan hareketi dolar kuru çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirmesi ile süratli bir şekilde çıkışa geçen dolar kuru 19 TL civarını geçmiş durumda. Konuyla alakalı önemli ikazlarda bulunan Selçuk Geçer, elinde dolar olanları ikaz etti.


Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarda tarih söyleyerek yatırımcıları ikaz etti. 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sualine yanıt veren Selçuk Geçer, korkulan senaryoyu açıkladı.
 Bu tarihe dikkat!

DOLARDA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRILACAK

Son ekononmik hadiseleri değerlendiren Selçuk Geçer, dolar / TL kuru hakkında yeni açıklamalar yağtı. Geçer, 9 gün olarak işaret ettiği dolar kurunun, 3 - 5 TL aralığında bir yükseliş göstereceğini söyledi. Ünlü ekonomist, ABD'de oluşan enflasyon ile beraber doların durdurulmaması halinde 35 TL'ye kadar çıkabileceğinin altını çizdi.

17 MART 2023 CUMA DOLAR NE KADAR?

1 Dolar bugün satış olarak ise 19.00 TL dolaylarında işlem görüyor.