28 / 04 / 2024

Ekonomi kulislerini çalkalayan sözler: Doları bastırmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yakıyorlar

Ekonomi kulislerini çalkalayan sözler: Doları bastırmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yakıyorlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın döviz baskısını kontrol altında tutmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yaktığını dile getirdi. İYİ Partili Usta, doların KKM ile belli bir ölçüde sabitlendiğini belirtirken “Hafta da 2 milyar dolar civarında da rezervi yakıyorlar” dedi.



Dünya gazetesinden Maruf Buzcugil ve Canan Sakarya’ya’nın haberine göre, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ekonomi gündemini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Doların 16 lirayı aşması bir yana Usta, Türkiye ekonomisinin tarihinde hiçbir dönemde görülmemiş yüksek enflasyon, cari açık, bütçe açığı ve düşük büyümeden oluşan dört olumsuzluğu bir arada yaşadığını belirtti.

Politika faizinin devre dışı bırakıldığını ve Merkez Bankası rezervlerinin eksi 50 milyar lirada olduğunu belirten Usta,  “Çok maliyetli kur korumalı (KKM) ile belli bir ölçüde tutuyorlar ama her hafta 2 milyar dolar civarında da rezervi yakılıyor.” diye konuştu.

Erhan Usta, sözlerine şöyle devam etti:

“O kadar kötü yönetmeniz o kadar güveni bozmanız gerekiyor ki bunların hepsini bir arada yaşayasınız.
En kötüsü de iktidarın bu sorunları çözmek için hiçbir şey yapmaması. 
Bir program uygulanmıyor, para politikası etkisizleştirildi diye övünen bir Maliye Bakanımız var.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön