29 / 04 / 2024

Ekonomide Yapısal Dönüşüm Paketi'nin 9 maddesi yarın açıklanıyor!

Ekonomide Yapısal Dönüşüm Paketi'nin 9 maddesi yarın açıklanıyor!

Hükümet, 1.200 eylem planından oluşan ekonomi paketinin 9 maddesini yarın açıklıyor. Pakette, ithalata bağımlılığın azaltılması, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimi, teknolojide ticarileşme programı var...



Hükümet ekonomide yapısal dönüşüm başlatıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda 25 program ve bin 200 eylem planından oluşan Ekonomide Yapısal Dönüşüm Paketi'nin 9 maddesini yarın açıklayacağını bildirdi. Pakette, ithalata bağımlılığın azaltılması, teknoloji alanlarında ticarileştirme programı, yerli kaynaklara dayalı enerji üretimi, tarımda su kullanımının etkinleştirilmesi, sağlık endüstrisinde yapısal dönüşüm programı gibi başlıklar bulunuyor. Davutoğlu, "2018'e kadar uygulayacağımız dönüşümle emek yoğun alandan, teknoloji yoğun alana, ihracatta daha nitelikli ve az hacimli ama çok kârlı alanlara dönük çalışmalarımız sürecek" dedi. 


FELAKET SENARYOLARINA RAĞMEN 

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında ekonomiye ilişkin de önemli mesajlar verdi. Türkiye ekonomisi üzerinde seslendirilen felaket senaryolarına rağmen son haftalarda gelen verilerin ekonomideki canlılığın, dünya ekonomisine göre nasıl olumlu seyrettiğini ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Küresel piyasalardaki daralmaya rağmen ekim ayı ihracatımız 12 milyar 598 milyon dolarla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. Cari işlemler açığının GSYH'ye oranı yüzde 5.7'ye düştü." Enflasyonun tekrar çift haneli rakamlara çıkacağına ilişkin felaket tellallığı yapanları eleştiren Davutoğlu, "Karamsar tablo için bütün enerjilerini sarf edenlere kötü haberimiz var. İnşallah bu ülke bir daha onların döneminde olduğu gibi iki, üç haneli enflasyonlarla yönetilmeyecek" dedi. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön