27 / 04 / 2024

Türkiye kritik yapısal dönüşümlere odaklanacak!

Türkiye kritik yapısal dönüşümlere odaklanacak!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 'On Birinci Kalkınma Planı'nın Türkiye'nin odaklanacağı kritik önemdeki yapısal dönüşüm alanlarını ve bunlara ilişkin hedef ve stratejileri de ortaya koyacak temel politika belgesi olacağını açıklandı.



Başbakan Binali Yıldırım, 'On Birinci Kalkınma Planı'nın Türkiye'nin odaklanacağı kritik önemdeki yapısal dönüşüm alanlarını ve bunlara ilişkin hedef ve stratejileri de ortaya koyacak temel politika belgesi olacağını ifade etti.


On Birinci Kalkınma Planı hazırlıklarıyla ilgili Başbakanlık Genelgesi, Başbakan Yıldırım'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Başbakan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: "Planın hazırlık çalışmaları, küresel ölçekte yeniden dengelenme süreci devam ederken, ülkemizin bu süreçten kazançlı çıkması için gerekli politika ve stratejilerin tespit edilmesi açısından önemli bir fırsat olacaktır. Kalkınma Planı'nın hazırlık çalışmaları sırasında, ülkemizin gelişme potansiyeline sahip olduğu alanlarla bu alanların değerlendirilmesine yönelik öneriler ayrıntılı bir şekilde tartışılacaktır. On Birinci Kalkınma Planı hazırlıklarına mümkün olduğunca geniş bir katılım sağlanması büyük önem taşımaktadır."




Akşam


Geri Dön