29 / 06 / 2024

Ekonomist Alaattin Aktaş'tan dolar yatırımcısına kara haber! Sevinmeyin! Dolar 50 TL olmayacak!

Ekonomist Alaattin Aktaş'tan dolar yatırımcısına kara haber! Sevinmeyin! Dolar 50 TL olmayacak!

Bugünlerde dolar kuru 33 liraya yükselirken, yatırımcıların merak ettiği 'dolar ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt Ekonomist Alaattin Aktaş'tan geldi. Aktaş üstüne basa basa uyararak doların 50-51 lira seviyelerine gelmeyeceğini açıkladı. 



Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru şu günlerde 33 lira seviyesine yükselirken dolar yatırımcıları heyecnalanmaya başladı. Yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda ne olur?'' sorularını merak ederken Ekonomist Alaattin Aktaş üstüne basa basa rakam verdi. 

DOLAR HAZİRAN SONUNDA ORTALAMA 31,50 LİRAYI GEÇEBİLİR!

Ekonomim'de yer alan habere göre; Ekonomist Alaattin Aktaş, yılın ilk yarısı kalırken,  altı ayın ortalama dolar kuru 31.50 lira olduğunu ve bu ay sonunda da 34,50'yi çok az geçebileceğini söyledi. 

DOLARIN 42 LİRA OLMASI GEREKİR

Aktaş, ilk yarıdaki 31.50 liranın gerçekleşmeden sonra yıl ortalaması olan 36.78 lira için ikinci yarıdaki ortalama dolar kurunun 42 lira olması gerektiğine dikkat çekti. 

DOLARDA SON DAKİKA!

Aktaş: '' Dolar kurunu 33 lira olarak alırsak ve ikinci yarıdaki ortalamanın 42 lira düzeyinde oluşacağını varsayarsak, yıl sonu kuruna ilişkin bir tahminde de bulunabiliriz, o da 50-51 lira civarı olur.'' dedi. 

SEVİNMEYİN DOLAR 50 TL OLMAYACAK!

Aktaş'tan dolar yatırımcısını ters köşe edecek kritik dolar yorumu geldi. Aktaş aktardığı ikinci yarı ortalamasına ilişkin 42 ve yıl sonuna ilişkin 50-51 liralık tutarlarla ilgili '' “Kur artmalı” lobisinin ve nedenini hâlâ anlayamadığım biçimde kur artınca mutluluk duyacak ama bundan aslında çok zarar görecek geniş bir kitlenin çok hoşuna gidecek.

Ama yok, o kadar heveslenmeyin! Türkiye’de bazen hedefler olumlu yönde de sapma gösterir. Bu yılın kur varsayımı da onlardan biri olacak.'' dedi. 

Aktaş, olağanüstü gelişmeler yaşanmadığı takdirde dolar kurunun ne yılın ikinci yarısındaki ortalaması 42 lirayı bulacağını, ne de yıl sonundaki düzeyi 50-51 lirayı bulacağını söyledi.

Dolar/TL kuru bugün güne düşüşle başladı ve 32,95 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

İslam Memiş'ten gümüş yorumu! Gümüş fiyatlarında beklenen o rakam geldi! Sıra ons altında!

Bugün çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altın fiyatları düştü! 26 Haziran 2024 canlı altın fiyatları!

Geri Dön