28 / 04 / 2024

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.



Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Atilla Yeşilada, mega kent İstanbul'da ev sahibi olmayı düşünenlere yönelik olarak, "İstanbul'da ev almak artık bir hayal olacak" dedi.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Atilla Yeşilada, ‘Mesele Ekonomi’ programındaki konuşmasında, orta sınıfın daralma sürecine girdiğini söyledi. Yeşilada konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Gelir seviyelerinin 2 bin - 3 bin dolar seviyelerinden 13 bin dolara çıkmasını artık toplam girdi verimliliğinin yükselmesine bağlamak zorunda kalmışız." dedi 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "Bir kişinin ürettiği ve elde ettiği kazanç artıyordu, ancak bu artık bu geçerli değil" diyerek orta sınıfın büyüme potansiyelinin azaldığını dile getirdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Günboyu'nda yer alan habere göre, ünlü ekonomist, konut almak isteyenlere kötü bir haber verdi. Bilinçli bir şekilde yurt dışına kaçan insanların arttığını dile getiren Atilla Yeşilada, telif hakları sebebiyle orta sınıfın büyüme şansının kısıtlı olduğunu belirtti. Atilla Yeşilada, "İnsanlar araba sahibi olabilir, fakat konut sahibi olmak oldukça zor. İstanbul'da ev almak, bir nesil için artık bir hayal halini aldı" şeklinde konuştu.

Açıklamasında gençlerin ülkedeki gelecekleri konusundaki umutsuzluğu ile ilgili de konuşan Atilla Yeşilada, "Yeni nesil, ebeveynleri gibi bir yaşam sürmeyi dahi zor buluyor" diye konuştu.

BUNLAR DAHA İYİ GÜNLER


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık 2023'e ilişkin konut satış istatistiklerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Aralık 2023'te, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 azaldı ve 138 bin 577 oldu. Söz konusu dönemde Türkiye genelinde ipotekli konut satışları, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 72,3 azalarak 6 bin 42 oldu. TÜİK verilerinin açıklanmasının ardından Ekonomist Atilla Yeşilada sosyal medya hesabı X'ten kritik değerlendirmeler yaptı. Yeşilada konut satışlarındaki düşüşler için "Bunlar daha iyi günler, seneye hiç satıcı bulunamayacak" dedi. 

 

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Konut fiyatları dolar bazında gerilemeye başladı! Asıl düşüş ne zaman olacak? İşte cevabı

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!


Geri Dön