Altın & Dolar

Ekonomist Hakan Kara'dan çarpıcı dolar yorumu! Merkez Bankası döviz almasaydı dolar düşecekti!

Merkez Bankası yerel seçimler sonrası 10 haftada piyasadan ne kadar dolar aldığını açıklayan  Prof. Dr. Hakan Kara'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Hakan Kara, ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kara, yerel seçimler sonrası 10 haftada Merkez Bankası’nın piyasadan ne kadar döviz satın aldığını açıkladı. Öte yandan Merkez Bankası döviz almamış olsaydı dolar kurunda düşüşlerin olacağından bahsetti. Peki dolar ne kadar düşerdi? Dolar ne kadar olurdu? 

MERKEZ BANKASI 76,5 MİLYAR DOLAR DÖVİZ SATIN ALDI!

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesbaından yaptığı paylaşımda, TCMB’nin seçimlerden sonra 10 haftada net 76,5 milyar dolar döviz satın aldığını belirtti. Prof. Dr. Kara, bu rakamın ne anlama geldiğini sermaye girişlerin en yoğun olduğu 2002-2011 arasındaki dönemle örnek vererek açıkladı.

10 YILDA  64,6 MİLYAR DOLAR SATIN ALDI!

Hakan Kara, 10 yıllık dönemde Merkez Bankası’nın 64,6 milyar dolar satın aldığını  açıkladı. 

DOLAR NE KADAR OLACAKTI?

Hakan Kara, Merkez Bankası’nın döviz satın almaması halinde doların ne kadar düşeceğini açıkladı. Kara “Seviye söylemek sağlıklı olmaz ama epey düşerdi.” diyerek dolardaki gerilemenin neden olduğunu belirtti.

 

BU HAMLE, TEDİRGİN EDİCİ

Merkez Bankası’nın döviz satın almasını genel olarak olumlu bulan Prof. Dr. Kara, “Ancak bu kadar hızlı olması tedirgin edici” ifadesini kullandı.

DOLAR/TL KAPALIÇARŞI'DA NE KADAR? BUGÜN DOLAR/TL KURU KAÇ LİRA?  22 HAZİRAN 2024 DOLAR/TL KURU

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde 33 liraya yükseldi. Yatırımcılar ise doların bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. Yatırımcılar ''dolar/TL kuru bugün ne kadar? Güncel dolar kuru kaç lira? 22 Haziran 2024 dolar/TL kaç lira? Dolar/TL ne kadar oldu?'' sorularını araştırıyor. Bugün dolar/TL kuru alış fiyatı 32,809 lira, satış fiyatı 32,86 liradan işlem görüyor. Bugün dolar/TL kuru yüzde 0,20 geriledi.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru 35,022 lira alış, 35,154 lira satış fiyatı üzerinden değerlendiriliyor. Euro dolar paritesi ise 1,0698 bandında işlem görüyor. 

Altının füze gibi fırlayacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın tam bu kadar olacak!

Altında geri vites! Yarım altın ne kadar bugün? Gram altın fiyatı kaç lira oldu? 22 Haziran 2024 altın fiyatları

Dolar 33 liraya merpen dayadı! Dolar alıp satmak isteyenler dikkat!  21 Haziran 2024 dolar kuru