Ekonomi

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Gazeteci İbrahim Kahveci, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK kredilerinde faizleri silmesinin ardından 3600 ek gösterge, EYT ve yılbaşında da asgari ücret hamleleriyle erken seçime gideceğini öne sürerek tarih verdi.KYK borçlarında faizlerin silinmesi, EYT ve 3600 ek gösterge hamleleri ve yılbaşında yapılacak büyük bir asgari ücret zammıyla birlikte seçmenin ikna edilmeye çalışılacağını savundu

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, ekonomiye ilişkin sonu gelişmeleri değerlendirdi ve erken seçim tarihine işaret etti.

KYK borçlarında faizlerin silinmesi, EYT ve 3600 ek gösterge hamleleri ve yılbaşında yapılacak büyük bir asgari ücret zammıyla birlikte seçmenin ikna edilmeye çalışılacağını savundu.

Kahveci, bu hamlelerin ekonomideki etkileri ortaya çıkmadan seçime gidileceğini savundu ve tarih de paylaştı.

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunumuyla ekrana gelen Kayda Geçsin programında konuşan Kahveci'nin konuşması şu şekilde:

İktisadi analizle bunu söyleyeceğim. Türkiye 1980 sonrası ikinci büyük enflasyon şokunu yaşıyor. Profesör Tansu Çiller, şimdi de ekonomist Erdoğan... İkisi de ekonomist. Türkiye şokun şu an içinde, tam göbeğinde. Bu yıl sonuna kadar enflasyon artmaya devam edecek. Baz etkisi dediğimiz, geçen yıl aralık ve bu yıl ocak ayında yüzde 13 yüzde 11 fiyat artışları olduğu için, önümüzdeki aralık ve ocakta yüzde 3-4 zam daha düşük olduğu için enflasyon düşecek. Baz etkisi, Erdoğan da bunu söylüyor.

İslam Memiş "Getirisi dolardan fazla" dedi, yatırımcılara öneride bulundu!

AKP'li Bakan'ın kardeşi THY'ye atandı!

Korkunç iddia! Elektrik krizi kapıda!