Sektörel

Ekonomistten yabancıya konut satışı çıkışı: Zenginlerin varlıklarını Araplara, başka ülkelere satmasına karşıyım!

Yabancıya yapılan konut satışları gündemden düşmüyor. Ekonomist Mert Başaran, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi ve 'Karşıyım' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son zamanlarda Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışları sık sık gündem oluyor. Kimileri yabancıya konut satışına karşı çıkarken, kimileri de bunun yatırım sağlaması sebebiyle devam etmesi gerektiğini savunuyor. 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Yabancılara yapılan konut satışları Nisan'da bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık bazda yüzde 50,3 düşüş gösterdi. Nisan 2024'te yabancılara 1272 konut satışı yapıldı. 

Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırada 454 konutla Antalya yer aldı. Antalya'yı 407 konutla İstanbul ve 149 konutla Mersin izledi. 

Ekonomist Mert Başaran, https://x.com/MertBasaran_inv resmi X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Mert Başaran, söz konusu paylaşımında "Fakir birinin Trabzon'daki evini araplara satmasını anlarım ama en zenginlerin daha zengin olayim diye varlıklarını araplara yada başka ülkelere satmasına karşıyım!" ifadelerini kullandı. 

Peki vatandaşlar ve yatırımcılar Araplara konut satışı ile ilgili neler söyledi? Yabancıya konut satışı nasıl değerlendiriliyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!

65 yaş aylığı, evde bakım, engeli maaşına zam! Yeni rakamlar açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 2024!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!