27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, ’Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul’ Tematik Sunumu'nda Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum'un "Gündemimizde yok" dediği Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak ilişkin "İl Başkanı onu yalanlıyor, bakanlık yalanlıyor. Cumhurbaşkanı zaten umursamıyor" diye konuştu.

Yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul bir emlak projesidir" diye konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İnsanlarımız şiddetle reddediyor. Kanal İstanbul'un İstanbul da Türkiye de kalkamaz" yorumunu yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 2019'tan önce dönüşüm yaptığı hiçbir bina bulunmadığını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

Ekrem İmamoğlu, şehrin teknoloji yatırımlarında gençleri desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık güvenliği için "İstanbul Gönüllüleri'ne katılma" çağrısı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde: "Bize kentsel dönüşüm konusunda ders vermeye çalışanlar, 25 senenin hesabını vermek durumundalar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bizden önce dönüştürdüğü bina sayısı 0. Diğer yandan adama, kişiye milyarlarca dolarlık rant var. Rakibimize soruyorlar. İstanbul depreme hazır mı? diye. Hayır, diyor. Esas sorumlu nafile geçirilen 2002-2004 sonrası İstanbul'un süreci.

"BU BİR EMLAK PROJESİDİR"

Bir de yeni bir ihanet var. Vatandaşlarımız şiddetle reddediyor. Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz. Daha önce de söyledim, Kanal İstanbul, Beton İstanbul. Bu bir emlak projesidir. Bunlar İstanbul'a ihanete doymadılar. İl Başkanı onu yalanlıyor, bakanlık yalanlıyor. Cumhurbaşkanı zaten umursamıyor." dedi.

"GENÇLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında "Başımıza icat çıkaran gençlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Oyun geliştirme merkezinin 2.'sini Anadolu Yakası'nda hayata geçireceğiz. Bir kişi emir verdi diye su kaynağını yok sayan bir anlayış bizim yanımıza bile yaklaşamaz. Özellikle kendimizi ekonomik açıdan dezavantajlı kesimlere karşı sorumlu hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Belediye iki şehirde arsa ve iş yeri satacak! Bu tarihlere dikkat!

Banka Banka faiz oranları! 900 Bin TL'nin 55 günlük faizi ne kadar?


Geri Dön