Ulaşım

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor!

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı'yla entegre olacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor. 


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla mega kent İstanbullulara konforlu ulaşım sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapım çalışmalarına başlıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmadığı için öz kaynaklarla başlayacak.

İstanbulluların merakla beklediği Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, toplamda 3,2 kilometre uzunluğunda olacak ve 5 istasyondan meydana gelecek. Söz konusu hattın tek yön seyahat süresi 7,45 dakika şeklinde planlanmış durumda. Yapım çalışmalarının başlayacağı tramvay hattı, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olarak çalışacak. Böylelikle mega kentin ulaşım ağı daha da genişleyecek ve güçlenecek.


2027'DE AÇILACAK

Yapım çalışmalarının başlayacağı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın 2027 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Projenin inşaat süreci boyunca Bayrampaşa Meydanı'ndaki  Meydan İstasyonu hizmet dışı kalacak. 

EKREM İMAMOĞLU DUYURDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/ekrem_imamoglu üzerinden yaptığı paylaşımda Bayrampaşa Eyüpsultan Tramvayı’nın yapımına başlayacaklarını duyurdu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Konut alırken bakış açınızı değiştirin! Metrekareye ve fiyatına değil; zemin etüdü, demir ve beton kalitesine bakın!

Aksoy Holding'ten, Sarıyer'e sağlıklı yaşam konseptinde dev proje! Yatırım bedeli 200 milyon dolar! 

Adana'da bir bina demir direklerle ayakta duruyor! Görenler '9 şiddetindeki depremde iş görür' diyerek eleştirdi...