28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'nun emlak kralı olduğu iddia ediliyor!

Ekrem İmamoğlu'nun emlak kralı olduğu iddia ediliyor!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, babası ve eşinin üzerine kayıtlı en az 32 ofis, 23 mesken-daire, 25 dükkan, 5 villa ve 37 arsa olduğu söyleniyor.



Mal varlığı için mahkemeden 'gizlilik' kararı aldıran CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü’ndeki Park Teras AVM gibi birçok projenin gizli ortağı olduğu iddia ediliyor. Ekrem İmamoğlu’nun kendisi, eşi, şirketi ve babası Hasan İmamoğlu’nun üzerine kayıtlı onlarca gayrimenkul olduğu söyleniyor. İmamoğlu’nun bilinmeyen ortaklık ve şirketleri olduğu iddiası da gündeme geldi.

Ağırlık o ilçede

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun bir çok gayrimenkul yatırımı olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun yaptığı yatırımların büyük çoğunluğu bir dönem başkanlık yaptığı Beylikdüzü ile Büyüçekmece’de bulunuyor. Güngören’de hatırı sayılır gayrimenkulü olan İmamoğlu ve ailesinin diğer adresi ise Balıkesir’de CHP tarafından yönetilen Edremit ilçesi oldu.

İmamoğlu’nun mal varlığının bir kısmı İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi adına tescilli. Şirket adına kayıtlı 6 büro ve 3 arsa, 19 dükkan, 26 ofis, 15 mesken-daire bulunuyor. İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerinde Yakuplu mahallesinde 2016 ve 2017 yıllarında alınan 2 arsanın toplam alanı 10 bin 317 metrekare büyüklüğe sahip. 

Ofislerin büyük çoğunluğu ise Gürpınar Çukurbostan’da. 1508 ada 3 paseldeki 4 blok binadaki 20 ofis, 9 dükkan ve 6 mesken, 2017-2018 yılının farklı tarihlerinde kat karşılığı temlik ile alındı. İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerine kayıtlı olan Gürpınar Mahallesi’ndeki 1294 ada 4 parseldeki binada 6 dükkan, 6 ofis ve 4 mesken yer alıyor.

Başkanlıktan sonra

Gürpınar Mahallesindeki 1638 ada 33 parseldeki binada bulunan 2 mesken de İmamoğlu’nun şirketi üzerine kayıtlı durumda. Yakuplu’da 716 parsel 4 adada sahile yakın konumda olan 2 adet A tipi dubleks lüks villa da İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi üzerine kayıtlı durumda olduğu biliniyor. İmamoğlu’nun şirketi üzerine Büyükçekmece’deki Yeni Gürpınar Mahallesi 1139 parsel 9 adada. Şirket üzerindeki toplam 69 gayrimenkulden 47’sine ilişkin işlemin Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olduğu 2014 yılından sonra gerçekleştirdiği söyleniyor.

Zeytinlikler arsa oldu

Ekrem İmamoğlu’nun kendi üzerine de çok sayıda gayrimenkul yatırımı var. Örneğin Balıkesir’in Edremit ilçesinde İmamoğlu’nun tam 15 arsası mevcut. Arsalardan 14’ü Güre Mahallesi’nde Kazdağları’nın eteğindeki Kavurmacılar mevkiinde yer alıyor. İmamoğlu’nun 3 bin 455 metrekaresine sahip olduğu müşterek arsa ise Güre Mahallesi Küçüktepe mevkiinde olduğu biliniyor. Fiilen zeytinlik özelliği taşıyan bölge, CHP’li Edremit eski Belediye Başkanı Kamil Saka döneminde yapılan değişikle imara açıldı.

Bodrum'da villa

İmamoğlu'nun Çanakkale Bigalı köyünde 2 kagir ev ve damı, Beylikdüzü Kavaklı’da 1’i Triplexs 3 daire/mesken, 3 dükkan, 1 arsa ve 1 tarlası var. Gürpınar’da 2 dükkanı bulunan CHP adayı, Trabzon Ortahisar’da da 1 arsa sahibi. Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun üzerinde de bir çok taşınmazın tapusu var. Kavaklı’da 1 arsası ve 1 dükkanı bulunan İmamoğlu’nun Büyükçekmece Gürpınar’da 1’i dublexs 3 meskeni bulunuyor. Dilek İmamoğlu’nun Bodrum’un meşhur Çukurbük mevkiinde de 2 katlı villası var.

Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun da Edremit Güre’de 9 parselden oluşan binlerce metrekare arazisi var. Ancak bu parsellerden bir kaçı tevhit işlemi ile birleştirildi. Aslında zeytinlik vasfında olup daha sonradan Belediye tarafından imara açılan bu araziler içinde bulunan 599 ada 1 nolu 5 bin 425 metrekare arsa üzerinde 2’şer katlı 4 villa (8 bağımsız yapıdan oluşuyor) mevcut. Beylikdüzü Kavaklı’da 644 No’lu ada üzerinde 3 parsel, yine Kavaklı’da 2, Gürpınar’da da 1 parsel olmak üzere binlerce metrekarelik alanın ortağı ya da sahibi olduğu söyleniyor. Kavaklı'daki araziler üzerinde bulunan yapılarda Hasan İmamoğlu'nun daire ya da dükkanı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Ekrem İmamoğlu yeşil alana villa mı yaptı?

Ekrem İmamoğlu'nun AVM'si mi var?

 


Geri Dön