28 / 04 / 2024

El becerisi olan kadınlar dikkat! Yaptığınız ürünleri tüm dünyaya satma fırsatınız var? Hemen habere bakın!

El becerisi olan kadınlar dikkat! Yaptığınız ürünleri tüm dünyaya satma fırsatınız var? Hemen habere bakın!

Dünyanın en büyük el işi pazar yeri Etsy aracılığıyla evden dünyaya satış yaparak döviz kazanmak mümkün. Etsy’de en çok satış yapan 10 ülkeden biri Türkiye ve platforma kayıtlı 100 milyon müşteri var.



Özellikle evde kendi emeğiyle üretim yapan kadınların Etsy ile döviz kazanma fırsatı olduğuna işaret eden TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, “ Bu avantajlı platformdan haberi olmayan geniş bir kitle bulunuyor. Üstelik eğer esnaf muafiyet belgesi alırsanız yılda 250 bin TL kazanca kadar vergi ödemeniz gerekmiyor” ifadesini kullandı.

Etsy’de en çok satışı yapılan ürünler arasında el yapımı ve kişiselleştirilmiş takılar, el işi malzemeleri, dijital sanat eserleri ve baskılar, defterler, orijinal sticker ve kişiselleştirilmiş kutlama kartları, parti süslemeleri, düğün davetiyesi ve düğünde kullanılan ürünler, eşarp ve şallar, vintage parçalar, el yapımı giysiler, ev yapımı banyo ürünleri, ahşap ürünler, kişiselleştirilmiş objeler, havlu, şapka, tığ işi, cep telefon kılıfları, yastık kılıfı, dikiş ve malzemeleri, hediyelik ev eşyaları bulunuyor.

100 MİLYON MÜŞTERİ

Çiğdemli, platformda evde veya atölyesinde ürettiği, fabrikasyon olmayan orijinal ürünlerle ayda binlerce adetlik satış yapan Türk satıcıların tüm dünyaya satış yaptığını belirterek, “Etsy’nin müşteri sayısı 100 milyon. Tüm dünyada 8 milyon civarında satıcısı var. Buradan en çok alışverişi ise ABD İngiltere, Kanada, Almanya ve Fransa yapıyor” diye konuştu. Etsy’de satış yapmak isteyen ama şirketi olmayanların internet ortamındaki satışlarında herhangi bir vergi ödemediğine dikkat çeken Çiğdemli şöyle devam etti: “Özellikle kariyeri olmayan, evde kendi beceri ve yeteneklerini kullanarak orijinal ürünler üreten kadınlar için Etsy döviz kazancı sağlama bakımından büyük fırsatlar sunuyor. Esnaf muafiyet belgesi alanlar, yılda 250 bin TL’nin altında kazanıyorsa herhangi bir vergi ödemiyor. Ayrıca yıllık elde edilen internet satışları geliri 35.316 TL'nin altındaysa fatura kesme zorunluluğu olmuyor.”

 


Geri Dön