27 / 04 / 2024

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…



El Nino, küresel çapta iklim değişikliğine neden olacak büyük değişimlerden biri olarak görülüyor. Türkiye'ye ulaşma durumunun olması tarımsal üretimi tehdit ediyor. Meyve ve sebze ekimini olumsuz etkileyeceği belirtilirken tarım alanında faaliyet gösteren çiftçiler şimdiden endişeleniyor. Yakın süre içinde Türkiye’ye de etkilerinin gelmesi beklenen El Nino için uyarı verildi. 

Afrika sıcakları bu hafta ortasından itibaren Türkiye’ye de vuracak 

Tarımsal kuraklığın tehdidi önceki yıllarda görülürken şimdi de El Nino etkisi tehdidi başladı. Afrika sıcaklıklarının bu hafta içinde Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor. Bu süreçte aşırı sıcakların yaşanması kaçınılmaz olacağa benziyor. El Nino iki ila yedi yıl aralıkla düzensiz olarak meydana gelmektedir. Kuraklık etkisinin yanı sıra aşırı yağış, şiddetli dolu ve sel etkileri de vardır. Bu etkilerle dünya üzerinde iklimsel değişikliklere ve tarımsal faaliyetlerde kendini göstermesi bekleniyor.


Geri Dön