28 / 04 / 2024

Elazığ Çimento Fabrikası kaldırılıyor!

Elazığ Çimento Fabrikası kaldırılıyor!

Elazığ’da düzenlenen ‘Beton yol uygulamaları’ seminerinde konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, çimento fabrikasını hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin ve herkesin kazanacağı bir çözüm ile kaldıracaklarını söyledi...




Elazığ’da düzenlenen ‘Beton yol uygulamaları’ seminerinde konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, çimento fabrikasını hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin ve herkesin kazanacağı bir çözüm ile kaldıracaklarını söyledi.


Elazığ’da bir otelde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından organize edilen ‘Beton yol uygulamaları' semineri düzenlendi. Seminere Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, ilçe kaymakamları, il özel idare ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte davetliler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çimentaş Group Endüstriyel İlişkiler ve İhracat Başkanı Ali Özinönü yaptı. Özinönü, Elazığ’da bulunan çimento fabrikasının Mayıs ayının ilk haftasından itibaren yapılan yeni bir çalışmayla sıfıra yakın şekilde kirliliğin önüne geçeceklerini söyledi.


Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Ömer Faruk Koçak, kendisinin konuşmak üzere değil dinlemek üzere geldiğini ifade etti. Vali Koçak, "Yetkililer ilimizdeki çimento fabrikasının şehir merkezinden kaldırılması için görüşme yapmak üzere ve hayırlı olsun ziyareti için geldiklerinde konu gündeme geldi. Çimento fabrikasının ilimizdeki imajı da aslında şehri kirleten olarak gözüküyor. Ali Özinönü çimento fabrikasının Mayıs’ın ilk haftasından itibaren daha temiz bir çevre ilişkisinin oluşturacağı söyledi. Ancak bu bizim görüşmelerimizi etkilemeyecek. Hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin de kazanacağı, herkesin kazanacağı bir çözüm ile bu sosyal problemi çözmeye gayret edeceğiz. Ancak bugün kamu yatırımlarında önemli bir yer tutan asfalt yolun çalışmaları için bir karar vereceğimiz değerlendirme yapacağımız bir toplantı düzenliyoruz. Burada kıymetli akademisyen arkadaşlarımız hem asfalt yolu hem de beton yolu bizlere üstünlükleri, avantajları ve dezavantajları ile anlatacaklar. İki ayrı görüşün bir biriyle çarpıştığı bir toplantı olacak. Böylelikle ilimizde yapılacak yol yatırımları konusunda faydalı olacak. Biz de onları dinleyeceğiz” dedi.


Vali Koçak’ın ardından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı ÖDTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özgür Yaman ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi Doç.Dr. Vefa Akpınar sunumunu gerçekleştirdi.


Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Tamer Demir, karayollarında üst yapı kaplama projelerini, Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise karayollarında üst yapı kaplama türlerini anlattı.



Hürışık


Geri Dön