28 / 04 / 2024

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkımına bölgede yol çalışması yapılacağı için başlandı. 



Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkım çalışmalarına başlandı. Başkan Yanılmaz, Güney çevre yoluyla bağlantısını temin eden 12 adet yol olacağını, bunlardan en önemlisinden bir tanesinin de fabrikanın belirli bir bölümüne yapacakları ana yol olduğunu açıkladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre merkeze bağlı Hicret Mahallesi'nde yer alan 12,5 dönüm arazi üzerine kurulu olan ve geçtiğimiz ay çalışmasını tamamlayan 66 yıllık tuğla fabrikası, Elazığ Belediyesinin yürüttüğü yol ve çevre düzenlemeleri kapsamında yıkımına başlandı. 

Yıkım startını Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, fabrika yetkilileri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla başlattı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ufku geniş insanlar olarak bu tesisi burada kurmuşlar. Buradan öncelikle Elazığ’ın ve bölgenin tuğla ve kiremit ihtiyacını karşılamışlar. Yıl içinde modernizasyonları yapılmış . Araç ve gereçleri değiştirilmiş. Elazığ’ımıza aynı zamanda çok önemli bir istihdam alanı olarak hizmet vermiş. 500’ün üzerinde hemşerimiz burada çalışıp emekli olmuş” dedi.


Geri Dön