28 / 04 / 2024

İzmir'in Hatay semtinde bir apartanının yıkımına başlandı!

İzmir'in Hatay semtinde bir apartanının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümün üçüncü hamlesi kapsamında İzmir'in Hatay semti İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir apartanının yıkımına başlandı. Erkan Yaşacan, yıkım öncesinde açıklamalar yaptı




Her biri 85 metrekareden 18 daire ve 14 işyerinin bulunduğu apartmanın yerine 140 ile 150 metrekare büyüklüğünde 28 daire, 8 işyeri ve otopark yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Erkan Yaşacan, yıkım öncesinde yaptığı açıklamada, 1964 yılında yapılan apartmanın yerine depreme dayanıklı, çevreci bir binanın yapılacağını söyledi. Binanın depreme dayanıksız olduğunu belirten Yaşacan, "Yapılan tespitler sonucunda  binanın sağlıksız olduğu ortaya çıktı. Yıkılması gerektiğini mülk sahiplerine tebliğ edildi. Binada oturanlarda müteahhit firma ile anlaşarak yıkım kararı aldılar. Burada depreme dayanıklı yeşil bina dediğimiz günümüz standarlarını taşıyan bir bina yapılacak. 28 daire 8 işyeri olarak yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.  İzmir  birinci derecede deprem bölgesi, bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi.


Binanın yapımında hak sahiplerinin her hangi bir kaybının olmayacağını, maliyetin tamamının yatırımcı kuruluş tarafından karşılandığını anlatan Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılan binalara devletin ruhsat, tapu harçları, KDV indirimi gibi katkısının bulunduğunu ifade etti.  Apartman sakinlerinden Seyfettin Erdur ise "Bina ilk yapıldığında buraya taşındım. 2 dairem vardı. Birini bir süre önce 616 bin iraya sattım. Yıkmaya başladılar hayırlı olsun. Şu anda 80 metrekare büyüklüğünde bir dairem var, yerine 150 metrekare bir daire sahibi olacağız." Kat karşılığı binayı yapan Erginci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Erginci, mülk sanihlerinin cebinden tek kuruş çıkmadan yeni bir yapıya sahip olacağını söyledi.


Yapacakları binada mülk sahiplerine hem barınma hem de yaşam alanı sağlayacaklarını belirten Erginci, "50 yıl önce yapılan bir binayı yeniliyoruz. Projede vatandaş mükafatlandırılıyor. Vatandaşın cebinden her hangi birşey çıkmayacak. Buradaki konut ve işyeri sahiplerini kira desteği veriyoruz" diye konuştu. Erginci, yeni binayı 2015 yılı aralık ayında hak sahiplerine teslim edeceklerini, yapım sonrasında kendilerine 10 dairenin kalacağını kaydetti.


Ege Telgraf


Geri Dön