29 / 04 / 2024

Nilüfer'de kaçak villanın yıkımına başlandı!

Nilüfer'de kaçak villanın yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen villanın yıkımına başlandı.



Nilüfer'in Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak yapıldığı konuşulan villanın yıkımına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı.

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; istinat duvarlarından başlayan yıkım, 13 Kasım'da binanın yıkımıyla sona erecek. Hasanağa Göleti manzaralı Mümin Terzioğlu adına kayıtlı kaçak villa uzun zamandır kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Olay üzerine Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili incelemelerde bulundu. Bina hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması amacıyla 30 Temmuz 2019'da Nilüfer Belediyesi'ne resmi yazı gönderildi. Nilüfer Belediyesi tarafından  gelen cevap üzerine ise binanın Yapı Kayıt Belgesi bulunduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelecek görüş doğrultusunda adım atılacağı kaydedildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Büyükşehir Belediyesi'ne gelen yazıda ise, uydu fotoğraflarından elde edilen verilere göre binanın 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığının tespit edildiği, bunun için Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği kaydedildi. Bu durum sonrasında Büyükşehir Belediyesi konunun gereğinin yapılması için  tekrar Nilüfer Belediyesi'ne resmi yazı gönderdi.

13 KASIM BİNA YIKIMI

Büyükşehir Belediyesi, kaçak bina ile 31 Ekim 2019'da binayı tahliye ederken, binanın maldan ve nüfustan tahliyesi için bina sahiplerine 13 Kasım 2019'da kadar ara verildi. Ekipler, binanın istinat duvarlarının yıkımına dün başladı. Sabah saatlerinde kaçak villaya giden ekipler, bina sahibi olan Mümin Terzioğlu ile görüşüp, istinat duvarının yıkımına başladı.  Binanın yıkımına ise tahliye süresinin sona ereceğini 13 Kasım günü başlanacağını açıkladı.


Geri Dön