28 / 04 / 2024

Elazığ'da 5.4'lük depremle minare yıkıldı!

Elazığ'da 5.4'lük depremle minare yıkıldı!

Elazığ dün 5.4'le sallandı. Çok şükür ki bu kez ölen yok. Ancak yine kerpiç evler hasar gördü. Tıpkı geçen yıl 51 kişinin öldüğü depremde tüm kerpiç evlerin yıkılması gibi...



Elazığ, dün sabah 5.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Merkez üssü İçme beldesi olan deprem sonrası sırasıyla 3.2, 2.3 ve 3 büyüklüğünde meydana gelen artçı depremler korku ve panik yarattı. Can kaybı ya da yaralananın olmadığı depremlerde birçok kerpiç evde hasar oluştu, bir minare yıkıldı. Saat 10.34'te meydana gelen ilk depremin ardından büyük panik yaşandı. Vatandaşlar ev ve işyerlerinden sokağa çıktı. 10 saniye süren şiddetli deprem, Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Batman'da da hissedildi. Elazığ'a yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki belde ve çevre köylerde hasar tespit çalışması başlatıldı. Belde Belediye Başkanı Faruk Erdem, "Çok şükür beldemizde can ve mal kaybı yok. Ancak hasarlı evlere girilmemeli. Çevre köyleri araştırıyoruz. Depremin ardından içme suları da bulanık akmaya başladı. Sular bir süre kullanılmamalı" dedi.

MİNARE YIKILDI
Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek ise "Bölgeye ilk etapta 50 çadır gönderdik. Vatandaşlara hasarlı evlere girmemeleri uyarısı yaptık" diye konuştu.. Depremde, Tepecik, Kumyazı, Örtülü, Beydoğmuş, Beyyurdu ve merkeze bağlı Sarıkamış köylerinde hasar gören evlerin tamamının kerpiç olması, akıllara geçen yıl 8 Mart'ta Elazığ'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 5 köydeki kerpiç evlerin tamamının yıkılması ve bu evlerde 51 kişinin hayatını kaybetmesini getirdi.
Sabah/ERKAN KÖSE

 


Geri Dön