05 / 05 / 2024

Elazığ'da prefabrik evlere ilgi arttı!

Elazığ'da prefabrik evlere ilgi arttı!

Elazığlılar bağlarında ve bahçelerinde prefabrik evleri tercih etmeye başladı. Prefabrik Yapı Yetkilisi Nuri Bak, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Prefabrik yapıların oldukça fazla avantaj sunması nedeni ile Elazığlı vatandaşlar bağlarında ve bahçelerinde prefabrik evleri tercih etmeye başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prefabrik Yapı Yetkilisi Nuri Bak;"Prefabrik evlerin oldukça fazla avantajı bulunuyor.Özellikle maliyeti ve dayanıklılığı vatandaşlarımızın ilgisini çekiyor."diye ifade etti. 


' DEPREME DAYANIKLI" 

Bak, sözlerine şöyle devam etti:"Deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan ülkeler genelde prefabrik evleri tercih ediyor. Özellikle Japonya bu tür evlerin oldukça fazla olduğu ülkedir.Çünkü prefabrik evler 9 şiddetine kadar depremlere dayanıklıdır.Ülkemiz de ise bu tür evler yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı.Kullanılan malzemenin kaliteli olması nedeni ile özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız prefabrik evleri tercih ediyor. "dedi. 


' HALKIMIZIN BİLGİLENDİRİLMESİ LAZIM" 

Prefabrik evler konusunda vatandaşlarımızın yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Bak;"Avrupa ülkeleri bu tür yapılar ile ilgili oldukça bilgi sahibi. Ülkemizin de bu tür evler ile ilgili çalışmalar yapması gerekiyor.Halkımız doğru şekilde bilgilendirilir ise inanıyorum ki halkımızın talepleri daha fazla olacaktır."diye konuştu. 


''KULLANILAN MALZEMENİN 70 YIL GARANTİSİ VAR" 

Prefabrik yapılar için kullanılan malzemeler hakkında da bilgiler veren Nuri Bak;"Betomeme evlere göre yapılan bu tür yapılar maliyet açısında oldukça ucuz.Özellikle kullanılan malzemenin kaliteli oluşu prefabrik evin ömür boyu kullanılmasını sağlıyor. Kullanılan malzemenin 70 yıl garantisi var''dedi.



Hakimiyet


Geri Dön