30 / 04 / 2024

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Son olarak yaşanan Kahramanmaraş deprem felaketinden sonra prefabrik evlere de talep artmaya başladı. Özellikle maliyet, konfor açısından dikkat çeken bu prefabrik evlere devlet tarafından destek ödemesi de yapılıyor.



Deprem bölgesindeki vatandaşların prefabrik evlere yönelmesiyle birlikte devlet, bu evlerin yaygınlaşması adına çeşitli destekler de sağlamaktadır. Kırsal kesimlerde prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi desteği sunulurken, detaylar da açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı çeşitli yardım desteklerinin içinde prefabrik ev yardımı da bulunuyor. Prefabrik ev almak isteyen kişiler için, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında sunulan bu destek ödemesinin şartları da merak konusu oldu. Peki, bu destek ödemesinden kimler yararlanabilir?

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Başvuru şartları nelerdir?

Devlet tarafından sağlanan bu destek ödemesinden yararlanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir;

  • Oturulmayacak durumda eski, hasarlı ve bakımsız binalarda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
  •  Vatandaşların 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir.
  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücret miktarının 1/3’ünden az olması gerekir. Yani 2.835,33 TL’den düşük olması gerekmektedir.
  • Yaşlılık, tek ebeveynin olması (anne veya babanın olmaması), engellilik, dul olmak gibi bazı özel şartlardan birine sahip olmak gerekir.
  • Başvuru yapacak vatandaşın, onarımı yapılacak olan evin tapusu veya prefabrik evin yapılacağı arsanın tamamının kendisine ait olduğunu gösteren tapunun bulunması gerekir.

 


Geri Dön