13 / 05 / 2024

Elazığ'ın eski hizmet binası satılacak!

Elazığ'ın eski hizmet binası satılacak!

İl Özel İdaresi eski hizmet binasının içerisinde yer alan taşınmaz ile ilgili olarak il encümeninde açık İhale usulü ile satışa çıkarılması kararı alındı.



 Konu ile ilgili olarak İl Encümen toplantısında bir açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu yapmış olduğu değerlendirmede;

“ İl Genel Meclisimizin almış olduğu karar neticesinde, yine İl Encümenimize verilen yetki çerçevesinde İl Özel İdaremize ait Cumhuriyet Mahallesinde bulunan İl Özel İdaremiz Eski Hizmet Binamızın da içerisinde yer aldığı taşınmazın satışı için karar alınmıştır.

 

Bu taşınmazımızla ilgili satış kararına istinaden şu an itibari ile ihale süreci hazırlıklarımız devam etmekte olup, Açık ihale usulü ile yapacağımız bu ihaleyi siz değerli basın mensuplarımızın aracılığı Elazığ’ımıza ve Türkiye’mize duyurmak istedik.

Taşınmazımızın satışı ile ilgili ihalemiz bu ayın 28’inde saat: 10.00’da İl Özel İdare Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.

 

İhale usulümüz 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

Taşınmamızın Muammen Bedeli 105.425.100,00-TL olup, Alanı ise 31.974 m²’dir. Bu alan içerisinde daha önceden kullanmış olduğumuz Hizmet Binası, Lojmanlar, Atölyeler yer almaktadır.

 

Sizlerin de bildiği gibi belli risk taşıyan binaların kullanılmaması neticesinde ve dolayısıyla ilimizde ve ülkemizde uygulanmakta olan Kentsel Dönüşüm çerçevesinde riskli alan olarak tespit edilen alanlar bu projeye dahil edilmektedir. İşte bizim bu taşınmazımız içerisinde yer alan ve risk oluşturan binalarda Kentsel Dönüşüme sokulması imkanını veren bir yapıya sahiptir.

 

Dolayısıyla bu yerleşim yeri 31.947 m² olan taşınmazımız yerleşim yeri ve mevki olarak bir cephesi Malatya Yoluna, bir cephesi Kaban Yoluna, diğer ise Malatya Yolu ile Keban Yolunu birbirine bağlayan sokağa cephesinin olması çok güzel ve emsal değerinin yüksek olduğu bir taşınmazdır.

 

İnşallah diyorum ki, Belediyemizin yapmış olduğu Revizyon İmar ve Uygulama İmar Planlarında da gerçekten üst düzeyde hem ticari alan, hem de konut alanı olan bu arsamız gerçekten Elazığ’lı yatırımcılarımızın kullanacağı en güzel ir alana dönüşür.

 

Hem de İl Özel İdaremize buradan gelen gelir ve kaynaklar tekraren şu ana kadar yapmış olduğumuz ve yapacağımız büyük projelerin gerçekleşmesine vesile olur.

 

Dolayısıyla bu kaynaklarımız Elazığ’ımızın hizmetinde kullanılarak Elazığ’a yatırım olarak geri dönmüş olacak, hem de iş adamlarımız ilimize çok farklı bir yatırım kazandırmış olacaklardır.

Açık İhale Usulü olarak yapacağımız bu ihalemizi tüm kamuoyuyla paylaştıracağınız için siz değerli Basın Mensuplarına teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca İl Encümeni adına, İl Genel Meclisi adına ve Encümenimizin Başkanı olan Sayın Valimiz adına, Elazığ’ımıza ve tüm kamuoyuna teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

 


Günışığı


Geri Dön