02 / 05 / 2024

Elazığlı inşaat işçileri: Çalışmazsak yaşayamayız!

Elazığlı inşaat işçileri: Çalışmazsak yaşayamayız!

Elazığ merkezdeki bir inşaatta çalışan 15 inşaat işçisi, koronavirüs salgını tehlikesinden tedirgin olmalarına rağmen günlük paralarını kazanmak için çalışmaya devam ediyor...



Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak Türkiye’ye ulaşan corona salgını tehlikesinden dolayı yetkililer birbiri ardına ‘Evde kalın’ çağrıları yapmasına rağmen, bu çağrılar evine ekmek götürmek için çalışmak zorunda kalan inşaat işçileri tarafından uygulanamıyor. Elazığ merkezde bulunan bir inşaatta çalışan 15 inşaat işçisi, corona virüsü salgını tehlikesinden tedirgin olmalarına rağmen günlük yevmiyelerini almak için çalışmalarını sürdürüyor. İşçiler, "Endişeleniyoruz ama geçimimizi sağlayamadığımız için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; koronavirüs salgını nedeniyle ‘evde kalın' çağrılarına rağmen evine ekmek götürmek için çalışmak zorunda olan inşaat işçileri, zor şartlar altına, sosyal mesafe çağrılarına uymadan çalışıyor.

Sosyal mesafe kuralını da göz ardı ederek çalışan Elazığlı 15 inşaat işçisi, kurdukları yer sofrasında hep beraber yemek yedi.

“MECBUR ÇALIŞACAĞIZ ÇALIŞMAZSAK YAŞAYAMAYIZ”

Günlük yevmiye almalarından dolayı çalışmak zorunda olduklarını belirten iki çocuk babası Abdullah Ülgen, şunları kaydetti:

-Biz mecburiyetten çalışıyoruz benim iki çocuğum var kirada oturuyorum.

-İşe geldiğim gün yevmiyemi alıyor gelmediğim gün ise yevmiyem verilmiyor bundan dolayı mecbur çalışıyoruz.

-Çalışmadığımız takdirde aç kalacağız biz de dışarıya çıkmak istemiyoruz bizim de çocuğumuz, eşimiz, annemiz, babamız var olası bir rahatsızlıkta onlara da bulaşacağının farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor mecbur çalışacağız çalışmazsak yaşayamayız.

-İnşaatta en büyük tedbirimizi farklı odalarda çalışarak alıyoruz, ellerimize yıkayarak korunmaya alışıyoruz.

-Halimizi görüyorsunuz, şu kadar masada 15 kişi oturmak zorundayız.

-Arkadaşlarım da benim gibi mecbur evlerine ekmek götürmek için çalışıyoruz yapacak bir şey yok çalışacağız.


Geri Dön