06 / 05 / 2024

Electrolux 2100 yılının tasarımlarını arıyor

Electrolux 2100 yılının tasarımlarını arıyor

Bu yıl 90'ıncı yıl dönümünü kutlayan beyaz eşya firmalarından Electrolux, genç tasarım öğrencilerini gelecek 90 yılın ürünlerini tasarlamaya çağırıyor



31 Mayıs'a kadar başvuruların kabul edildiği bu yıl 7'ncisi düzenlenen Desing Lab adlı yarışmada büyük final 24 Eylül'de Londra'da yapılacak. Dünyanın dört bir yanındaki endüstriyel tasarımcıları ve endüstriyel tasarım öğrencilerini yenilikçi ev aletleri tasarımlarını sunmaya davet ettiklerini dile getiren Electrolux Türkiye CEO'su Ziya Öztürk yarışma hakkında şu bilgileri verdi:
"2006 yılında Barselona'da finali yapılan Design Lab'06'da Metin Kaplan `Nevale' adlı tasarımıyla hem Türkiye hem dünya birincisi olmuştu. Bu nedenle 2009 yarışmasından çok ümitliyiz. Geçen yılın birincisi, ortak yaşam alanları için modüler bir buzdolabı çözümü olan Flatshare tasarımı ile Avusturya'dan Stefan Buchberger oldu. Birinci olan öğrenciye 5 bin euro para ödülünün yanında, Electrolux Global Tasarım Merkezi'nde 6 ay ücretli staj yapma imkanı sağlanacak. İkinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin euro para ödülü verilecek."

Üç ödül birden
Bu arada Electrolux dayanıklı ev ürünleri kategorisinde üç ödül kazandı. Zürih kökenli bağımsız varlık yönetimi şirketi, Sustainable Asset Management SAM (Sürdürülebilir Varlık Yönetimi) tarafından ödüle layık görülen Electrolux, SAM Sektör Lideri, SAM Sektör Başarısı ve SAM Gümüş Kalite ödüllerinin sahibi oldu.

Milliyet


Geri Dön