28 / 04 / 2024

Elektriğe 2010'da yüzde 6 zam!

Elektriğe 2010'da yüzde 6 zam!

Elektrik fiyatlarına yüzde 6 düzeyinde zam öngörülüyor



Enerji Bakanlığı, enerji KİT'leri ile Hazine Müsteşarlığı arasında 2010 yılı elektrik fiyatları ve zam oranları çerçevesinde yürütülen görüşmelerin perde arkasında yüzde 6 düzeyinde zam öngörüldüğü belirtildi.  Hazine Müsteşarlığı  ile Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2010 yılında  elektriğe yapılacak zam konusunda
görüşmeleri son aşamaya getirdi.  Hazine'nin, TEDAŞ'ın (Türkiye Elektrik Olcay Dağıtım A.Ş.), son tüketiciye sattığı  elektriğe 2010 yılında yüzde 6 düzeyinde zam öngördüğü  öğrenildi.

Enerji Bakanlığı  ve enerji KİT'leri ile Hazine Müsteşarlığı arasında 2010 yılı elektrik fiyatları ve zam oranları çerçevesinde yürütülen görüşmelerin perde arkasına ulaştı, işte, 2010 yılı  elektrik fiyatları ve zam oranları:

EKİMDE YÜZDE 20 ZAM YAPILMIŞTI

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin (TETAŞ), TEDAŞ'a sattığı toptan elektriğe 2010 yılında yüzde 3 oranında zam yapılması öngörülüyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri ise TETAŞ'ın 1 Ekim'de yaptığı  yüzde 20'lik zamla finansal tablolarının iyileştiğini belirterek, "2010 yılında toptan elektriğe hiç zam yapılmayabilir" dedi.

TEDAŞ'ın, son tüketiciye sattığı elektriğe de 2010 yılında yüzde 6 düzeyinde zam yapılması öngörülüyor. Enerji Bakanlığı  yetkilileri, TETAŞ'ın finansman yapısı itibariyle küçük oranlı da olsa toptan elektriğe indirim yapabileceğini belirterek, Hazine Müsteşarlığının elektrikte indirime kesinlikle karşı çıktığına dikkat çekti.
Gazete Habertürk


Geri Dön