Ekonomi

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

Elektrik faturaları için devlet destek sunuyor. Dar gelirli vatandaşlar talep etmesi halinde fatura desteğinden faydalanabilecek. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. 2 kişilik aile için ödeme tutarı 103 TL oldu...Milyonları ilgilendiren elektrik fatura yardımı şeklinde de nitelendirilen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 TL'yi buluyor

Pek çok kişinin elektrik faturası desteğinden haberi yok. Milyonları ilgilendiren elektrik fatura yardımı şeklinde de nitelendirilen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 TL'yi buluyor. Pek çok kişinin destekten faydalanma hakkı olmasına rağmen destekle ilgili bilgisi olmaması sebebiyle başvuru yapmıyor. Dul, yetim, engelli, yaşlı, kronik hastalar ve daha birçok vatandaş elektrik desteğinden yararlanabiliyor. Ayrıca Elektrik tüketiminde bütün aboneleri yakından ilgilendiren bir değişikliğe de gidildi. Kademeli tarife dönemine geçiş yapıldı. Ancak isteyen tüketicilere kademeli tarifeden çıkış imkanı da tanınıyor.

İşte elektrik desteğine ve kademeli tarifeye ilişkin merak edilen her şey...

2022 ile beraber doğalgaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 50 zam yapıldı. Elektrikte 150 kilovatsaati aşan kullanımlarda ise yüzde 125 zam getirildi. Fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlara fatura desteği sunuluyor. 

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara, kronik hastalığı olanlara sosyal yardım paketleri veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısında elektrik desteğinin kapsamını genişlettirdiklerine ilişkin bir müjde açıklamıştı. Bu çerçevede kronik hastalığı sebebiyle tıbbi cihaz kullanan, maddi imkânı yeterli olmayan vatandaşların elektrik erişiminde sıkıntı yaşamalarına engel olacak destek programını duyurdu. 50.4 milyon TL'lik ek kaynakla 20 bin hane daha elektrik desteğine dahil edildi. Geçtiğimiz sene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenli sosyal destek alan hanelere 2,3 milyar TL'lik bir destekte bulunulmuştu.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için hazırlanmış bir destek türü olarak belirtiliyor. Elektrik tüketim desteğinden faydalanabilen kişiler, PTT başvurularını banka şubeleri aracalığıyla gerçekleştirebilir. 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

-Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
-Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
-Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı
-Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı
-Çoklu Doğum Yardım Programı
-Kronik Hastalık Yardım Programı
-Engelli Aylıkları
-Yaşlı Aylığı
-Engelli Yakını Aylığı
-65 yaş üstü muhtaç kişiler

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine gidip başvuru yaptıkları zaman destekten faydalanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 TL'ye kadar elektrik fatura desteği sunuluyor. Yeni dönemde bu destekten yararlanmak isteyen kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet aracılığıyla başvuruda bulunabilecek.

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

 

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Ekmeğe şok zam! Fiyatlara inanamayacaksınız!

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?