Ekonomi

Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL veriliyor! Ödemeler başladı!

Elektrik faturalarındaki yükselişle birlikte vatandaşlar faturalarını ödemekle güçlük çekmeye başladılar. Bu kapsamda vatandaşlar çareyi elektrik desteği başvurusunda buldular. Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL destek veriliyor. Ödemeler başladı...  Destek kapsamında faturalar için ailelere kişi sayısına göre ödeme yapılacağı belirtildi

Elektrik faturalarına yapılan yüksek zamların ardından faturasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara nakit para desteği verilmeye başlandı. Destek kapsamında faturalar için ailelere kişi sayısına göre ödeme yapılacağı belirtildi. 
 
Kamupersoneli'nde yer alan habere göre; elektrik desteği kapsamında ailelere 103 TL ile 206 TL arasında ödeme yapılıyor. 4 kişilik bir aileye 171 TL nakit para ödemesi verilecekken, 5 kişilik bir aile için 206 TL para ödemesi yapılıyor.

Elektrik desteği ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Ödemeler yine PTT üzerinden gerçekleştiriliyor.  

ELEKTRİK DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Tüm bunların yanı sıra bu destekten yararlanacak kişiler de şöyle paylaşıldı:

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler