Ekonomi

Elektrik faturalarına şok indirim kararı geldi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Son zamanlarda elektrik faturalarında yaşanan yüksek fiyatlardan sonra yetkililer harekete geçti. Gelecek yeni düzenleme ile konut ve ticari alanların faturalarında indirim yapılacak. Peki faturalara yönelik düzenleme ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...Gelecek yeni düzenleme ile konut ve ticari alanların faturalarında indirim yapılacak

Son zamanlarda elektirik faturalarında yaşanan yüksek fiyatlardan sonra yetkililer harekete geçti. Gelecek yeni düzenleme ile konut ve ticari alanların faturalarında indirim yapılacak. Peki faturalara yönelik düzenleme ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...


Elektrik faturalarına yönelik hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenleme ile konut ve ticarethanelerde yeni indirim tarifesi gelecekti. Yapılacak düzenlemenin ardından ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25, konut abonelerin faturalarında ise yüzde 15 oranında indirim yapılması hedefleniyor. 

Geçen günlerde konuya ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik fiyatları ve elektrik faturalarına yapılması planlanan yeni düzenlemeye yönelik değerlendirmeler yapmıştı.

Dernek ve vakıfların ticarethane grubundan mesken tarife grubuna dahil edileceğini aktaran Dönmez, faturalarda yarı yarıya bir indirimin gerçekleşeceğini aktarmıştı. Dönmez, "Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar. Mesken grubunda ibadethaneler vardı. Şimdi dernek, vakıf ve cemevleri gibi sivil toplum kuruluşları da bu gruba dahil edilmiş oldu" diye konuştu.

Bu açıklamadan sonra yeni tarifenin açıklanması beklenildi. NTV'de yer alan habere göre; elektrikte yeni tarifenin gelecek haftanın ilk günlerinde hayata geçmesi planlanıyor. Gerçekleşecek yeni tarife ile konut abonelerine uygulanan ilk kademe tarifede yüzde 10 ile 15 arasında indirim olacağı düşünülüyor. Ticarethanelerde ise yüzde 25'e yakın indirim yapılması hedefleniyor.

Kademeli tarife

Ticarethane abonelerinin maliyetlerini aşağı çekmek için kademeli tarifeye geçilmesi hedefleniyor. 'Ticarethanelerde 2 lira 74 kuruş, konutlarda ilk kademede 1 lira 37 kuruş, ikinci kademe 2 lira 6 kuruş' olan elektrik birim maliyetini indirmeye yönelik formüller değerlendirilecek.

Esnafa elektrik faturası müjdesi! Mart ayında en az 250 lira düşüş...

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!