Ekonomi

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

Elektriğe yeni zam haberi geldi. Elektrik faturalarında artış kapıda. Peki elektriğe ne zaman zam yapılacak? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o zam haberi... Yılbaşında ve Nisan 2022 yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle yeni zamların geleceği belirtiliyor

Elektrikte üretim maliyeti ve tarife arasındaki makas gitgide artıyor. Yılbaşında ve Nisan 2022 yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle yeni zamların geleceği belirtiliyor.

 

Özellikle mesken aboneleri için sağlanan elektrikteki üretim maliyeti ve satış fiyatı arasındaki farkın yüzde 92'ye ulaşması nedeniyle durumun sürdürülebilir olmadığının altı çiziliyor. 

Peki elektriğe ne zaman zam yapılacak? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o zam haberi...

Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, normalde yapılacak zammın Temmuz 2022'de beklendiğine vurgu yaparak, maliyet makasının açılmasıyla bu zammın Mayıs'ta uygulanabileceğini belirtti. 

FİYATLAR GİTTİKÇE ARTIYOR

Şu anda mesken düşük tüketim satış fiyatının kilovatsaat (kWh) başına 1.26 Türk Lirası, üretim maliyetinin ise 2.41 Türk Lirası olduğunun altını çizen Kırım, maliyet yükselişinin bu şekilde hızlı devam etmesinin durumunda farkın yüzde 92'den yüzde 181'e çıkacağını vurgulayan Kırım, zammın gecikmesi durumundaysa oranın katlanacağına dikkat çekti. 

BÜTÜN ABONELERDE FİYAT ARTIYOR

BOTAŞ'ın elektrik üretim doğalgaz tarifesinin 2021 Ocak ayından beri standart metreküp başına 1.41 Türk Lirası'ndan 10.75 Türk Lirası'n yükseldiğinin altını çizen Kırım, artışın yüzde 600'ü bulduğunu dile getirdi. 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; tüm maliyetlerin de elektrik satışına yansıtılmadığını vurgulayan Kırım, bunun sürdürülemez bir duruma ulaştığını vurguladı ve "Tüm abone gruplarına zam bekleniyor. Zam oranını tahmin etmek şu an mümkün değil ama rakamlar ortada" şeklinde konuştu. 

İstanbul'da 2 bin 227 TL taksitle ev sahibi olma imkanı! TOKİ'den ucuz konut müjdesi! Şimdi başvurun, hemen teslim alın!

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Bakan Bilgin yarın açıklıyor. 1 Mayıs emekli maaş zammı sürpriz detayı ortaya çıktı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak